На заході зібралося близько 70 осіб - юних спортсменів, тренерів, викладачів та працівників закладу. Вів зустріч тренер з плавання ПДЮ Сергій Коваль. Він нагадав присутнім спортивні титули Осипенко-Радомської, після чого продемонстрував на великому екрані відеосюжети про досягнення видатної вінницької веслувальниці. Інна детально відповідала на запитання, охоче спілкувалася з юними спортсменами.

Збулась мрія дитинства

 Інна Осипенко-Радомська

Осипенко-Радомська зазначила, що ще з садочка хотіла стати спортсменкою:

- Мамі сказала, що хочу бути саме веслувальницею. Напевно, через те, що на березі річки в нашому селі (у Херсонській області) була відома в СРСР база з веслування.

- Інно, яка перемога для Вас є найдорожчою?

- Всі старти і перемоги є пам\'ятними для мене. Але олімпійські медалі - це зовсім інший рівень.

- Ви стали олімпійкою ще на Іграх у Сіднеї у 2000 році. Олімпіада-2012 у Лондоні стала 4-ю у спортивній кар\'єрі. Участь у 5-й може стати рекордною для України. Чи вирішили змагатися і на Олімпіаді - 2016?

- Саме так. Більше того, я вже почала готуватися до неї, склала план підготовки. (у Сіднеї-2000 Інна набула досвіду участі в Олімпійських Іграх, в Афінах-2004 виборола "бронзу", у Пекіні-2008 - "золото" та "срібло", у Лондоні-2012 - два "срібла". - Авт.).

 Інна Осипенко-Радомська

- На олімпійських стартах приходиться витрачати безліч сил...

- Авжеж. Ще після Олімпіади-2008 в Пекіні я вже збиралась стати тренером. Але невдовзі вирішила продовжити свою спортивну кар\'єру. Щоб регулярно перемагати на найважливіших стартах, треба діяти за принципом "через не можу". Якщо ж трапляються поразки, використовую їх, як урок для наступних змагань.

Продала житло у Києві, купила у Вінниці

- Де в основному тренуєтесь?

- Здебільшого у Вінниці, в акваторії Південного Бугу (біля спортбази "Спартак") та у Сабарові. Нагадаю, що ще з 2005 року я мешкаю у Вінниці і дуже полюбила її. Я навіть продала у Києві квартиру і придбала житло у місті над Бугом. До речі, мої пращури по батьківській лінії - родом з Вінниччини.

 Інна Осипенко-Радомська- Загально-фізичній підготовці приділяєте значну увагу?

- Беззаперечно. Зокрема, в холодну пору року займаюсь зимовим поліатлоном (Інна - майстер спорту з цього виду спорту. - Авт.). Часто бігаю на лижах кроси, плаваю у басейні.

- У вас 6-річна дитина. Хто допомагає за нею доглядати?

- Бабуся. А інколи ми з чоловіком беремо доньку з собою на збори - наприклад, у 2012 році до Криму.

Вівсянка, сер!

- Чи дотримуєтесь дієти?

- Практично ні. Веслування - це важка спортивна робота. Зусилля на виконання одного маху веслами складає 30-40 кг, а за тренування їх доводиться робити щонайменше 1000. Недарма за одне заняття втрачається до 3 кг ваги. Після тренування я завжди дуже голодна, тому можна їсти все. Зрозуміло, що вживаю переважно легкі страви. Тобто те, на що організму не треба витрачати багато сил (на засвоювання їжі).

Вранці у мене, зазвичай, вівсяна каша. Взагалі в моєму меню завжди є курага, ізюм тощо. Тобто те, що швидко відновлює організм після виснажливих навантажень. Відмічу, що ще у юному віці разом із підвищенням спортивних результатів я суттєво обмежила вживання пепсі-коли, чіпсів тощо. І через це у мене побільшало сил. А ще у період підготовки я обов\'язково сплю удень.

- Чи запрошували виступати під прапором інших країн?

- Так. Проте для мене пріоритетною в цьому питанні є формула "Де народилася, там і згодилася". Я народилася в Україні, це моя країна, я люблю її. І це, повірте, щирі слова.

Наприкінці зустрічі Інні вручили пам\'ятні подарунки, після чого відбулася вікторина на тему спортивної біографії яскравої вінницької олімпійки.



Переглядів: 12316
Поширень: 0