У Калинівці в спортзалі технологічного технікуму 26-28 квітня серед гімнасток 1997 – 2001 років народження відбувся ХІ Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Вікторія – 2013», присвячений Дню Перемоги. Змагання мали також статус Відкритого чемпіонату Вінниччини. Нагадаємо, художня гімнастика є олімпійським видом спорту.

турнір з художньої гімнастики «Вікторія – 2013»

В змаганнях прийняли участь 255 спортсменок з Вінниці (спортклуби ДЮСШ №1, ПРЕМ’ЄРА, ТЕМП, ЕЛІТ) та області, а також з різних регіонів України, - з Києва, Одеси, Бердянська, Сум, Львова, Миколаєва, Черкас, Рівного і, зрозуміло, з Калинівської ДЮСШ; всього 26 команд.

В складі кожної команди 8 гімнасток. Від Вінниці виступало більше 40 гімнасток. Дівчата виборювали першість в 11 номінаціях.

турнір з художньої гімнастики «Вікторія – 2013»

Учасниці змагань виконували під гарно підібране музикальне супроводження вправи без предметів і з предметами - зі скакалкою, обручем, м’ячем, булавою та стрічкою.

Зазначимо, завдяки таким турнірам юні гімнастки мають реальну спортивну перспективу, а зовсім маленькі дівчатка можуть, дивлячись виступи старших, вчитися і вдосконалювати свою майстерність. Хоча малі вже і сьогодні багато чого вміють робити на гімнастичному килимі.

турнір з художньої гімнастики «Вікторія – 2013»

За словами фахівців цього виду спорта, зокрема, Вікторії Гаврилюк (ДЮСШ Калинівки) та Світлани Єгорової (ТЕМП) високому рівню майстерності цього турніру сприяла участь гімнсток з інших регіонів країни.

Проте, значний успіх на цих змаганнях стався саме у гімнасток Калинівки. Вдома, як то кажуть, і стіни допомагаюить.

Отже, абсолютними переможницями турніру в своїх вікових категоріях стали вихованки тренера Калинівської ДЮСШ Вікторії Гаврилюк, це - Середюк Маша, Кривенко Таня, Вуйко Оля, Бережок Віка, Подчешинська Софія, Заболотна Маргарита, Ціхановська Анастасія, Вітюк Марина, Чернієнко Дарія, - золоті медалі.

Група Калинівських гімеасток

Гімнастки тренера Гаврилюк завоювала також срібні та бронзові нагороди, це - Матієнко Діана, Кащенко Юля, Каргіна Ангеліна, Дніпровська Анжеліка, Варламова Злата, Ставнійчук Аня, Кіценко Каріна, Кривенко Олена, Кравчук Катя, Кравчук Настя, Москалюк Юля та Горбатюк Вероніка.

Вихованки тренерів Олени Стафійчук та Євгенії Салюк також здобули медалі різного гатунку, відповідно, Швець Софія і Піскун Віка а також Гедз Настя та Бобрук Софія.

По статусу Відкритого чемпіонату Вінницької області по програмі кандидатів в майстри спорту абсолютними чемпіонками стали Чернієнко Дарія, Вітюк Марина, по програмі І дорослого розряду – Ціхановська Анастасія, по І юнацькому розряду – Піскун Вікторія.

Змагання проходили за сприяння Калинівської райдержадміністрації, обласного відділення НОК України та спонсорів. На турнірі був заступник облвіділення НОКа України Сергій Севастьянов.

Організатори змагань, тренери ДЮСШ, спортсменки та їхні батьки висловлюють подяку всім спонсорам турніру.



Переглядів: 18407
Поширень: 0