Відповідно до розпорядження голови Вінницької облдержадміністрації Івана Мовчана серед інших заходів 19 травня (неділя) буде проведений Велопробіг навколо Вінниці. Початок реєстрації біля «Літака» о 9-00. Старт о 10-00.

Довжина маршруту приблизно 55км. Старт буде від точки на Хмельницькому шосе напроти пам’ятника «Військовий літак». Фініш Велопробігу в парку «Дружби народів» по вул. Стахурського, - орієнтовно о 14-00.

На карті зображений маршрут велопробігу

До участі у у Велопробігу допускаються бажаючі віком від 16 років. Молодші підлітки можуть прийняти участь тільки з батьками. Тип велосипеду не регламентується.

Зрозуміло, що цей спортивно – масовий захід є дієвою пропагандою здорового спосібу життя.

Організатор Велопробігу – Вінницький обласний Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор – Віталій Копач).

Питання до заступника директора Центру Володимира Жицького.

- Володимире Васильовичу, які очікуються особливості цьогорічного Велопробігу?

- Подивіться на карту маршруту. Після автостанції на Барському шосе колона візьме різко праворуч по об’їздній дорозі, далі поворот правоуч на Десну, далі поворот праворуч на Тяжилів і район Гавришівки, далі через райони Щітків, Луки – Мелешківської та Сабарова до Вишеньського озера (Парк Дружби народів). На маршруті будуть невеличкі зупинки, а тому загальна швидкість руху буде незначною, - долання 55км очікується за 4 години.

- Чи визначилися, хто поведе колонну велосипедистів?

- Планується, що це буде співробітник нашого Центру ветеран спорту Юрій Рубан.

- Взаємодії ії з міліцією та відповідною медичною службою скоординовані?

- Так. Якихось нез’ясовиних питань немає.

- Скільки очікується учасників Велопробігу?

- Можливо, дуже багато, як мінімум, 250. Якщо, зрозуміло, погода буде сприятливою.



Переглядів: 6823
Поширень: 0