Вже в 6-40 ранку (!) біля стадіона Центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького почали збиратися прихильники здорового спосібу життя. А в 7-00 майже 1100 чоловік розпочали фіззарядку на полі стадіону.

Зарядка 18 травня у Центральному парку

Серед них можна було побачити голову Вінницької облдержадміністрації (ОДА) Івана Мовчана, голову Вінницької обласної ради Сергія Татусяка, заступників голови ОДА Максима Боровського, Григорія Деруна, Любов Спірідонову, начальників обласного та міського спорткомітетів, відповідно, Сергія Дідика та Сергія Краєвського, голову Вінницького обласного відділення НОК України Федіра Новіка. Саме Федір Новік та його заступник Сергій Севастьянов були безпосередніми організаторами заходу, як, до слова, і наступного, масового забігу, в якому прийняли участь інваліди на возиках, ветерани спорта, вихованці ДЮСШ та СДЮШОР, а також дошкільнята. Зазначимо, у цьому році 100-річчя Олімпізма в Україні.

Григорій Дерун, Сергій Татусяк та Іван Мовчан роблять зарядку

Перед початком пробігу його учасники у парадному марші пройшли по колу стадіону і вишукувалися в лінійку. Відмітимо, у зарядці та забігах загалом прийняли участь орієнтовно 2,5 тисячі прибічників здорового спосібу життя.

керівники області на пробіжці в Центральному парку

Учасників заходу привітали, зокрема, Іван Мовчан, Сергій Татусяк, Федір Новік.

ветерани спорту

Ветеранам спорта були урочисто вручені пам’ятні відзнаки – їх отримали Анатолій Орехов, Василь Олійник, Ганна Балабанова.

На заході були, зокрема, заслужені тренери України Микола Боднар, Важа Даіаурі, Леонід Голяк, кращий бомбардир в історії Вінницького футболу Паша Касанов, інстуктор - методист з веслування Володимир Бойко.

центральний парк, зарядка

На хокейному полі бігали діти дошкільного та молодшого шкільного віку (1-2 класи); на бігових доріжках стадіону - учні 3-7 класів (3-4 класи – 100 м; 5-7 класи – 400 м), дівчата та жінки всіх вікових груп - 400 м); на алеях парку юнаки та чоловіки всіх вікових груп (800 м) - учні 8-11 класів, профтехучилищ, студентська молодь, спортсмени, та ветерани спорту. Всі, хто пробіг «свою» дистанцію, отримали посвідчення про це.

Окрім масових фіззарядки і пробігів 18 травня відбуваються у Вінниці також інші спортивно - масові заходи. Загалом в них має бути задіяно близько 6 тисяч учасників.



Переглядів: 6378
Поширень: 0