На урочистому відкритті змагань директор Всеукраїнського центру фізичного здоров\'я населення "Спорт для всіх" Сергій Пчелін побажав учасникам успіхів і передав вітання від Міністра молоді та спорту України Равіля Сафіулліна.

В привітанні Міністра зазначено, що "Козацтво завжди було символом нашого народу, уособленням сили та мужності. Маючи глибоке історичне коріння, козацтво є популярним у всіх куточках нашої країни, знаходить відгук у серці кожного українця».

Учасники змагань виявляли кращих у конкурсах "Чумаки" - перенести і завантажити на віз 8 мішків вагою 50 кг; Козацька вдача» - перетягування линви; «Чобіток» - перекинути чобіт з піском через високу планку, а також "Колода", "Каменярі" і "Козацька засіка".

Переможцем стала команда з Луганська (Ю. Коротенко та С. Попов). Срібними призерами козаки з Чернігова (С. Зеленський, П. Левченко). Третє місце посіли козаки Полтавщини (В. Кривич, М. Пересадило).

переможці

За Вінниччину виступала команда Тульчинського району - 18-річний Денис Шепіта та 27-річний Костянтин Литвинов. Їх участь у Всеукраїнському фкстивалі підтримали обласний центр «Спорт для всіх» і благодійний фонд «Здорова нація». Тульчинці посіли гідне 7 місце з 11 команд – учасниць.

Коментуючи результат наших спортсменів у Чернігові, директор облцентру «Спорт для всіх» Віталій Копач сказав, що перший виступ на Всеукраїнському рівні представників Вінниччини можна визнати задовільним.

На наступний Всеукраїнський фестиваль планується відбір представників Вінниччини проводити на обласному чемпіонаті.



Переглядів: 4994
Поширень: 0