День фізичної культури та спорту Вінниця відзначила масштабним благодійним пробігом «З вірою в серці», показовими виступами вінницьких спортсменів на майдані Незалежності та інтерактивною програмою у Центральному парку культури та відпочинку.

12 вересня вінницькі спортсмени відзначити День фізичної культури та спорту збирались на центральній площі міста – майдані Незалежності. Тут на сцені виступали кращі спортивні колективи, які займаються різними видами спорту. Також в.о Вінницького міського голови Сергій Моргунов вручив медаль «За вагомий внесок у розвиток міста» Павлу Хникіну - Заслуженому майстру спорту України з плавання, учаснику ХХV,ХХVI, ХХVII, ХХVIII літніх Олімпійських ігор, двічі срібному призеру ХХVI Олімпійських ігор у Барселоні.

День фізичної культури та спорту та благодійний пробіг зібрав на центральній вулиці міста майже шість тисяч вінничан

«Мені дуже приємно бачити стільки людей на цій площі, які прийшли не лише відзначити своє свято, а й взяти участь у благодійному пробігу. Для нас дуже важливо, щоб у Вінниці жили здорові і сильні люди. А це можна досягти тільки тоді, коли ведеш здоровий спосіб життя та займаєшся фізичною культурою. Щоб популяризувати спорт серед вінничан, ми розвиваємо спортивну інфраструктуру нашого міста. За п’ять останніх років ми створили близько 30 дитячо-спортивних мультикомплексів, ми відремонтували всі спортивні майданчики в дворах багатоповерхових будинків, в школах будуються сучасні стадіони з штучним покриттям (наприклад, біля 27-ї школи на Тяжилові, 35-ї і 34-ї – на Вишенці). В минулому році нам вдалось біля 18-ї школи відкрити сучасний спортивний комплекс, де є п’ять майданчиків для занять різними видами спорту. Але нам потрібно ще багато зробити, і ми намітили ряд планів, які разом із вами обов’язково будемо реалізовувати», - сказав в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов, вітаючи вінничан.

День фізичної культури та спорту та благодійний пробіг зібрав на центральній вулиці міста майже шість тисяч вінничан

Продовжилось свято благодійним пробігом «З вірою в серці», який вже втретє проходить у нашому місті. Його ініціатором та співорганізатором є компанія «Данон», а мета цього проекту – збір коштів на придбання обладнання для вінницького Центру матері та дитини. Цього року вінничани досить активно підтримали цю акцію – для участі у пробігу зареєструвалось майже шість тисяч мешканців міста. Організатори не очікували такої кількості людей, тож навіть не всім вистачило номерків, які отримували учасники після реєстрації та свого внеску в благодійну справу. За кошти, зібрані під час цієї акції, буде придбано обладнання у вінницький Центр матері та дитини.​



Переглядів: 5973
Поширень: 0