На завершення спортивного року у Вiнницi вперше вiдбувся турнiр з шашок-100 «Кубок Федерації шашок Вінниччини». Про це повідомляє управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Участь по персональним запрошенням взяли 9 найсильнiших гравцiв Вiнницi. За iнiцiативи Андрiя Щербатюка - Президента ФШВ, цим святковим турнiром шашкiсти областi підсумували 2015 рiк. Слiд вiдзначити, що такого надзвичайно сильного складу вже багато рокiв через рiзнi причини не збиралося у обласних турнiрах.

Змагання за почесний кубок вiдбувались з використанням сучасних електронних годинникiв з контролем часу 10 хвилин на партiю + 10 секунд за кожний хiд. Пiсля змагань у двох групах, що принесли несподiванi та навiть сенсацiйнi результати, за регламентом, був проведений плей-офф раунд (пiвфiнали та фiнали) для визначення пiдсумкових результатiв. Все це виглядало надзвичайно динамiчно та весело.

Рейтинг-фаворит змагань Денис Шкатула пiдтвердив свiй клас, перемiгши у фiнальному двобої Олега Абрамова та здобувши перший Кубок Федерацiї.

Молодий Вiталiй Луценко, нещодавнiй учасник фiналу Чемпiонату України-100, посiв третє мiсце, подолавши Сергiя Юрченка. Треба зазначити, що цi двоє у груповому раундi залишили позаду себе досить сильних гравцiв. У плей-офф за 5-8 мiсце Микола Степанюк випередив Василя Пiкiняра, Дмитра Мариненка та Юрiя Синявського. Призери змагань отримали медалі та солідні грошові призи.



Переглядів: 3057
Поширень: 0