Сьогодні у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція з учасниками марафонської команди «Всесвітнього бігу заради гармонії».

З представниками вінницьких ЗМІ зустрілись: капітан команди, координатор збірної Великобританії Рашмі Ван Колінсон та учасниця забігу із Хорватії на ім’я Гордана.

48-річний британський волонтер у звичайному житті працює у податковій службі Великої Британії, проте, він уже 7,5 місяців є учасником Всесвітнього бігу, пропагуючи здоровий спосіб життя і соціальну активність.

Вінниця зустріла учасників марафону "Всесвітній біг заради гармонії"

«Це мій другий забіг із відвіданням України,- розповів Рашмі Ван Колінсон,- Вперше я разом з учасниками Всесвітнього бігу відвідав вашу країну у 2006 році,і зараз я вдруге вражений відкритістю і доброзичливістю українців. Ми розпочали забіг ще 24 лютого цього року із м. Порту,що в Португалії та пробігли територіями 32 країн, Україна – 33 країна, яка долучилась до «Всесвітнього бігу заради гармонії» і стала його кульмінацією, завдяки надзвичайно високій активності людей та численним щирим зустрічам. Попереду ще Молдова, Румунія, Болгарія, Греція,Чорногорія і фініш 8 жовтня у Римі»,- зазначив марафонець.

Вінниця зустріла учасників марафону "Всесвітній біг заради гармонії"

За попередніми підрахунками організаторів, у 2016 році до Всесвітнього бігу заради гармонії долучились близько 3 млн. громадян. Європейська марафонська команда включає волонтерів віком від 20 до 68 років.

На місцях долучаються до бігу та беруть участь у зустрічах із марафонцями-волонтерами сотні й тисячі дітей шкільного віку.

«Треба шукати те, що нас об’єднує, тому участь дітей дуже важлива – саме вони понесуть наш факел далі»,- підсумував капітан міжнародної команди марафонців.

Вінниця зустріла учасників марафону "Всесвітній біг заради гармонії"

Учасниця естафети, волонтерка із Хорватії Гордана поділилась своїми враженнями від пробігу та від зустрічі з українцями, що так нагадують їй земляків своєю привітністю та душевністю.

Вінниця зустріла учасників марафону "Всесвітній біг заради гармонії"

Учасники прес-конференції відповіли на запитання журналістів та повернулись до своїх товаришів. Біг заради гармонії триває.

Організатори естафети в Україні вважають метою пробігу – налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів країни.

Естафета стартувала у Рівному 24 серпня на День Незалежності, її маршрут пролягає Рівненщиною, Тернопільщиною, Буковиною, Хмельниччиною і Житомирщиною та Вінниччиною, звідки 10 вересня по обіді марафонці пересічуть кордон з Молдовою у м. Могилеві- Подільському.

В Україні учасники естафети подолають понад 1 500 км, тривалість пробігу становить 18 днів.



Переглядів: 3667
Поширень: 0