З 14.10 по 17.10.2016 проходили 5-ті командні спортивні ігри школярів України. Наші вихованці зайняли всі перші місця. Поборотися за звання найкращих школярів-шахістів України приїхали 14 команд з 13 областей та Києва.

Змагання відбувалися у 4-х турнірах: юнаки грали у швидкі шахи (стінка на стінку) окремо від дівчат і дівчата, відповідно, окремо від хлопців; бліц відбувався за тією ж системою. За підсумками цих 4-х турнірів визначався абсолютний чемпіон і призери. Поборотися за звання найкращих школярів-шахістів України приїхали 14 команд з 13 областей та Києва.

Вінницькі школярі-шахісти стали абсолютними чемпіонами в командних спортивних іграх України

Почали зі швидких шахів. Наші хлопці задали шаленого темпу виграючи матч за матчем, тим самим показуючи приклад дівчатам. Отже, 6 перемог поспіль і нічия в останньому турі забезпечили впевнену перемогу юнаків. Дівчата на старті два матчі звели в нічию, але потім усі матчі виграли. Такого ж результату досягли молоді шахістки Одеської області, але завдяки набраній більшій кількості особистих очок першість була за нами. Отже, два перших місця вже є! У програмі з блискавичної гри вже задавали темп дівчата. Усі 7 виграних матчів – це впевнена перемога! Хлопці трохи на старті загальмували, але потім взяли себе в руки і, вигравши усі наступні матчі, теж вибороли золото!

Вінницькі школярі-шахісти стали абсолютними чемпіонами в командних спортивних іграх України

Отже, наші хлопці і дівчата зайняли перші місця у всіх 4-х програмах! І стали абсолютними переможцями! Вінницька шахова школа вкотре продемонструвала надзвичайно високий рівень гри юних шахістів. Наполеглива праця дітей, самовіддана робота тренерів, активна допомога батьків, надійний тил в особі Вінницького міського спорткомітету (голова Сергій Краєвський) – надійна запорука успіху вінницьких вихованців. Вітаємо наших молодих героїв шахівниці, їх тренерів та батьків, а також людей, які були причетні до цієї визначної перемоги. Також вітаємо президента Вінницької обласної Федерації шахів Юрія Яремчука, який вже три роки активно сприяє розвитку шахів на Вінниччині і, звичайно, причетний до наших високих досягнень.

Вінницькі школярі-шахісти стали абсолютними чемпіонами в командних спортивних іграх України

Другу сходинку посіли дітлахи з міста Одеси. Третє почесне місце розділили між собою школярі Києва та Житомирської області.

Усі переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами. Школярів вітали та нагороджували доктор юридичних наук, професор, академік Академії наук Вищої школи України, ректор Міжрегіональної академії управління персоналом Микола Курко та т.в.о. Голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Віктор Павленко.



Переглядів: 3329
Поширень: 0