14-річні майстри ФІДЕ Віктор Матвіїшен і Надія Шпанко перемогли на Всеукраїнському турнірі «Меморіалі Федора Богатирчука». Віктор у змаганнях серед дорослих з результатом 8,5 очки (з 9 можливих), Надія – серед юніорів до 14 років – 8,5 (з 9). Окрім шахістів Вінниці, прийняли участь гравці з Запоріжжя, Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Києва, Черкас, Луцька, Житомира, Чернігова, Київщини, Закарпаття, всього 53 гравця.

Змагання проходили у Вінницькій Дитячо-юнацькій спортивній школі №6 і тривали з 6 по 11 грудня. Власне відбулося 2 турніри з класичних шахів. В турнірі «А» серед дорослих брали участь, зокрема, міжнародні майстри, майстри ФІДЕ, майстри України, - грали 24 шахісти. В турнірі «Б» серед юніорів виступали 29 шахістів, – юнаків і дівчат.

На 2 та 3 місцях у турнірі «А» відповідно, майстри Ігор Випханюк (6,5) з Житомира та Олександр Шиманський (6,5) з Київщини; майстер ФІДЕ Сергій Набока з Полтави та вінничанин міжнародний майстер Микола Боднар також набрали по 6,5 очки, але за додатковими коефіцієнтами посіли, відповідно, 4 та 5 місця. В турнірі «Б» на 2 і 3 місцях Ярослав Щербак (7,5 очки) з Закарпаття та Дмитро Осадчук (7) з Житомира.

Обидва турніри проходили за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 90 хвилин на партію плюс 30 секунд на кожний хід, зроблений учасником, починаючи з першого ходу. Змагання були організовані МДЮСШ №6 міського спорткомітету.



Переглядів: 2637
Поширень: 0