Вінницькі орієнтувальники у складі збірної України завоювали 5 золотих медалей на цьогорічному Чемпіонаті Європи з надекстремального орієнтування (забіг на 24 години), що проходив 22-23 квітня в гірсько-лісовому масиві поблизу міста Сан-Джіміньяно в Італії.

Зокрема, переможцями у групі дівчат-юніорок до 23 років стала команда у складі вінничаном Поліни Захарової та Катерини Дземи.

Перше місце серед змішаних команд-юніорів до 23 років зайняла ще одна вінницька команда у складі Анастасії Басюк, Сергія Нагорнюка та Дмитра Козела. Для останнього це була перша медаль такого гатунку

Вінничани завоювали 5 золотих медалей на Чемпіонаті Європи з надекстремального орієнтування

Ще одна змішана команда, що виступала у відкритому класі в складі Володимира Бездітного та Олени Мироненко лише трішечки не дотягнули до подіуму, посівши 4 місце.

Це не перша перемога вінницьких орієнтувальників на Чемпіонатах Європи. Зокрема, вже двократними переможцями європейської першості в забігу на 24 години стали Катерина Дзема, Поліна Захарова, Анастасія Басюк та Сергій Нагорнюк. Ці ж спортсмени, а також Володимир Бездітний є діючими двократними Чемпіонами світу у над екстремальному орієнтуванні. Свої титули світової першості вони завоювали у Фінляндії в 2015 році та Австралії в 2016.



Переглядів: 2422
Поширень: 0