Під час десятиденного марафону, що тривав у Нью-Йорку із 17-го по 27 квітня змагались між собою представники усіх континентів, окрім Африки. «Десятку» пробігли 30 учасників, ще 40 взяли участь у 6-денному марафоні. Спортсмени бігли по колу, яке складало одну милю (миля – 1,61 км).

Представниками від України були вінничани Наталя Глущук, яка зайняла перше місце у змаганнях серед жінок, та Ігор Мудрик, який зайняв друге місце за результатами серед чоловіків. Також був марафонець із Києва, який переміг у своїй категорії, та не у загальному заліку.

31 травня спортсмени поділились своїми враженнями від марафону та перемоги під час прес-конференції, що відбулась у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Двоє вінничан здобули перемогу у десятиденному марафоні, що відбувався у Нью-Йорку

Наталя Глущук подолала дистанцію у 578 миль, або 930 кілометрів. До слова, у свої 42 роки жінка виглядає значно молодшою.

«Коли я бігла вперше на такому марафоні 2005-го року, а я була першою вінничанкою, було надзвичайно важко. Цього разу я відчувала підтримку з боку як самих американців, які були свідками нашого забігу, так і серед інших учасників. Це чудово, що не зважаючи на те, що спорт – це конкуренція, ми були дружніми».

Двоє вінничан здобули перемогу у десятиденному марафоні, що відбувався у Нью-Йорку

До речі, вік учасників різнився: від 25-ти до 74-х років. Найстарший марафонець зайняв 19-те місце у загальному заліку.

Ігор Мудрик, який виборов 2-ге місце, пробіг 713 миль або ж 1 147 кілометрів. Ділячись враженнями відмітив, що змагання були організовані на вищому рівні.

«Ми бігали у Нью-Йоркському парку. Дорогою чергували станції медичної допомоги, також можна було відпочити та поїсти. Спали марафонці по три-чотири години вночі, та ще по одній-дві удень. Атмосфера була чудова. Знаєте, дуже радує, що там марафон вже нікого не дивує. Щовихідних влаштовують якісь забіги. Нам потрібно переймати цей досвід та спонукати українців займатись спортом», - зазначив Ігор Мудрик.

Двоє вінничан здобули перемогу у десятиденному марафоні, що відбувався у Нью-Йорку

Марафон не був комерційним, а отже у якості нагород спортсмени отримали кубки, кепки та футболки. Втім, кажуть марафонці, цього їм достатньо.

«Коли я бігла останній, десятий день, у голові були думки, які я й зараз хочу донести: це наша перемога, України і Вінниці зокрема. Тепер вінничан усі знатимуть, як переможців», - підсумувала Наталя Глущук.



Переглядів: 2390
Поширень: 0