Наприкінці липня у Вінниці стартує аматорський веломарафон «Поклик Деві Джонса». Велосипедисти – чоловіки та жінки, професіонали та аматори – змагатимуться у витривалості під час 3-х та 6-ти годинних заїздів.

Стиль веломарафону – крос-кантрі, тобто пересування по пересіченій місцевості зі спусками, затяжними підйомами, швидкісними та технічними ділянками. Дистанція змагання – коло протяжністю 8,2 кілометра.

Змагання стартують 29 липня у «Лісопарку». Реєстрація на місці триватиме із 9:00 до 10:20, змагання розпочнуться об 11:00, а завершаться о 17:00.

Відповідно до рівня підготовки, учасники будуть поділені на групи – для марафону тривалістю три та шість годин. Ці групи в свою чергу поділятимуться на чоловічі та жіночі команди.

Наприкінці липня в "Лісопарку" проходитиме "піратський" веломарафон

Після марафону відбудеться нагородження переможців (три призові місця у кожній категорії) медалями та дипломами.

Вимоги до учасників: повноліття велосипедиста, наявність технічно справного велосипеду для їзди по пересіченій місцевості та захисного шолому із лямками, велосипедної форми. Грошовий внесок при попередній реєстрації складає 80 гривень, а ось в день марафону, тобто при реєстрації на місці – вже 120 гривень. Для участі у марафоні велосипедисту потрібно зареєструватися до 27 липня.

Як зазначив Андрій Спінул, очільник велоклубу «Пірати», який є організатором змагань, кошти розподілять на витратні матеріали та польову кухню. Незвичайну назву марафону, до речі, Андрій Спінул пояснив так:

"Оскільки клуб тематичний – велосипеди і пірати, то ми вирішили придумати оригінальну назву, й вигадали назвати марафон ім’ям морського диявола Деві Джонса. Марафон проходить в густому лісі – це ніби море, наші велосипедисти – ніби корсари на своїх фрегатах. Хто переможе всю дистанцію (час) – той поборов самого Деві Джонса. Ось таке трактування. Але форма все одно має бути велосипедною, бо в першу чергу це змагання".

Наприкінці липня в "Лісопарку" проходитиме "піратський" веломарафон

Детальні умови марафону можна прочитати ТУТ.

Організатором марафону є велоклуб «Пірати», а партнерами – магазин «Велохаус», спільноти «ВелоВінниця» та «Критична маса».



Переглядів: 2392
Поширень: 0