Чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юніорів (до 20 років) відбувся 20-23 липня у Гроссето (Італія). Збірна України у медальному заліку посіла третє місце.

Вище наша команда за всю історію проведення чемпіонатів Європи U20 ще не піднімалася.

Таку ж позицію українці займали у 2009 році, але тоді було п’ять медалей. Зараз же наші атлети виграли шість нагород – чотири золоті і по одній срібній і бронзовій.

Жіноча українська естафетна команда 4х400 метрів у складі Іванни Аврамчук, Джойс Коби, Ірини Марчак і Анастасії Бризгіної виграла золоті нагороди. Дівчата вийшли до фіналу з найкращим результатом серед усіх команд-учасниць. А у вирішальному колі не просто виграли золото, а ще й становили юніорський рекорд України і показали найкращий результат світового топ-листа сезону серед юніорок.

Українки стали чемпіонками Європи U20 з часом 3.32,82 хв. Попередній рекорд (3.33,95 хв.) був показаний 24 липня 2016 року у Бидгощі Яною Качур, Анастасією Бризгіною, Дарією Ставничою і Джойс Кобою.

Вінничанка Джойс Коба у складі української збірної здобула золото чемпіонату Європи з легкої атлетики

Показаний дівчатами в фіналі результат – кращий показник сезону в світі. Друге місце посіла естафетна команда Німеччини, третє – Франції, – розповідає наставник Джойс Коби Володимир Прошин, тренер Вінницької обласної СДЮСШОР з легкої атлетики. – Хоча українки виграли попередній етап, було зрозуміло, що конкурентки в фіналі покажуть кращий час, ніж у них був. Тому задля перемоги було необхідно побити рекорд України. І вийшло саме так, як потрібно.

Нагадаємо, Джойс Коба раніше була призеркою юнацької Олімпіади, посіла 5-е місце на чемпіонаті світу серед жінок у Портленді (США). Але на європейському рівні – наразі це її найвища вершина.

Джойс Коба – вихованка Вінницької обласної СДЮСШОР з легкої атлетики, майстер спорту міжнародного класу.

Чемпіонат Європи був головним стартом 2017 року. Ми цілеспрямовано готувалися саме до нього. До цього Джойс виграла молодіжний чемпіонат України, була другою на чемпіонаті країни серед юніорок, четвертою на командному чемпіонаті країни серед жінок. Тобто сезон був дуже насиченим, – прокоментував Володимир Прошин.



Переглядів: 4040
Поширень: 0