27 квітня в Баку (Азербайджан) відбудеться бій за звання чемпіона світу з професійного боксу (за версією IBO) у престижній ваговій категорії до 90,7 кг. Його учасником буде чемпіон Європи та Інтерконтинентальний чемпіон Роман Головащенко. Він поділився подробицями найголовнішого бою в
кар’єрі.

– Я битимуся з діючим володарем титулу чемпіону світу за версією IBO Кевіном Лерена (ПАР). Він третього березня захистив свій пояс у бою з іншим вихованцем вінницького боксу Дмитром Кучером.

Романе, є бажання помститися за земляка?

– Безумовно. Я також прагну повернути чемпіонський пояс в Україну.

В квітні вінничанин Роман Головащенко битиметься за титул чемпіона світу

Як Ви готуєтеся до цього поєдинку?

- Буду запрошувати серйозних спаринг-партнерів. Але яких, тримаю в секреті.

Хто зараз Вас тренує?

– Як і раніше, Шаміль Керімов (Німеччина).

Як оцінюєте свої шанси на перемогу в чемпіонському бою? 50% на 50%?

– Я стану чемпіоном світу! 28 квітня я привезу пояс в Україну, до Вінниці! У моєму бою з Лереною, думаю, крапка буде поставлена до шостого раунду.

В квітні вінничанин Роман Головащенко битиметься за титул чемпіона світу

Які перспективи бою з Олександром Усиком?

- Бій з Усиком? Зрештою, моя ціль – це звання абсолютного чемпіона світу. Але Україні краще мати двох чемпіонів, ніж одного абсолютного. Моя першочергова ціль – перемога над Лереною і звання чемпіона світу. В майбутньому хочеться провести бій в Україні. Думаю, що це було б цікаво для глядачів, а також чудово для нашої країни.

Довідка

Роман Головащенко народився 16 жовтня 1987 року у Немирові. Сьогодні живе з дружиною і виховує сина у Вінниці. Дебютував у професійному боксі в 2007 році. За цей час провів 19 боїв. В активі має 17 дострокових перемог!



Переглядів: 2347
Поширень: 0