20 липня бере старт 18-й чемпіонат України з футболу у другій лізі. Новий сезон вінницький ПФК "Нива" розпочне уже з новим президентом. Ним став Олег Караванський, президент корпорації "OL.KAR", яка разом з "Прем`єр-Фінансом" стала співзасновником "Ниви". Що чекає на команду та вінницьких уболівальників у сезоні 2008-2009 років Олег Караванський погодився розповісти нашій газеті.

- Чому Ви вирішили очолити футбольний клуб?
- Я все життя прожив у Вінницькій області. Уже два роки, як перебрався з Шаргорода до Вінниці. "Нива" - рідна для мене команда. Бажання створити свій футбольний клуб було давно, але не вистачало часу. Коли його стало достатньо, щоб безпосередньо займатись клубними справами, створив два роки тому команду "O.L.KAR.", яка грає у чемпіонаті області. Зараз хочу, щоб кожен вінничанин міг з гордістю говорити про свою команду. Тому ми з Володимиром Продивусом, який залишається почесним президентом, вирішили об`єднати зусилля.

- Які перспективи "Ниви" у новому сезоні?
- Нині багато залежить від матеріальної та кадрової сторін. Перше, що ми з Володимиром Степановичем обговорили - кандидатура головного тренера. Богдан Балавацький не одразу зголосився очолити команду. Переговори тривали три тижні. А потім він переконався, що з "Нивою" дійсно є можливість досягти успіху, а Його думка співпадає з нашою.

- Завдання на чемпіонат уже поставлені?
- Плани амбіційні. Не програвати. Команда створюється нова, у ній будуть грати професіонали, котрі не один рік грали у першій та другій лігах, були у своїх командах на провідних ролях. Це відомі футболісти, кращі бомбардири та захисники другої ліги, воротар, який зіграв 250 матчів у першій лізі та стільки ж у другій. Але прізвища їх зможемо назвати тільки після підписання контрактів.

- Чи будуть кістяк команди й надалі складати вінничани?
Є бажання, щоб у команді виступало якомога більше вінницьких футболістів. Тому зараз на тренувальному зборі у Жмеринці зібрані кращі виконавці з Вінницької області, серед яких тренер визначить достойних грати у "Ниві". Ми просили Богдана Блавацького, щоб він віддавав перевагу місцевим гравцям, якщо їх рівень буде не нижчим ніж у приїжджого.

- Який бюджет команди, і хто її фінансує?
- Зараз бюджет доповнюється. Він буде пристойним, набагато більшим ніж торік (як уточнив прес-аташе клубу, за минулий сезон "Нива-Світанок" витратила близько 2 мільйонів гривень - авт.). Але цифри будемо знати, коли тренер остаточно визначиться з гравцями. Адже більш-менш пристойний футболіст повинен отримувати не менше 600 доларів зарплати і ще 300 - преміальних за перемогу.
Нині головними джерелами фінансування клубу є "O.L.KAR." і Володимир Продивус. Далі йдуть обласна рада, міська. Хочемо залучити ще чотири групи фінансових партнерів. Перша - рада клубу. До неї увійдуть люди, які зможуть щомісячно робити внески на розвиток "Ниви". В обмін вони отримують можливість впливати на життя клубу, робити свої пропозиції. Рада клубу буде засідати кожного місяця, в ній братимуть участь і засновники, і тренери, і гравці. Крім того, для представників ради будуть окремі місця на стадіоні, організовуватимуться поїздки на виїзні ігри команди.
Також будуть VIP-лінія, представники якої робитимуть разові внески на одне коло та VIP-сектор. А ще вболівальники, які, купуючи квитки на матчі, теж підтримують команду.

- Якою буде вартість квитків на домашні матчі?
- Дорослий квиток буде коштувати 7 гривень, дитячий - 3 гривні. До кожного квитка буде роздаватися безплатна програмка на матч. У перерві гри серед уболівальників за номерами квитків будуть розігруватися призи. До речі, у кінці матчу обов`язково визначатиметься і кращий гравець вінницької команди.

P.S.
15 липня у МПМ "Зоря" відбудеться зустріч керівництва клубу та команди з вболівальниками. Розпочнеться вона о 18:30. А уже менш ніж за тиждень вінничани зможуть побачити анонсовані зміни у команді. Перший офіційним матч "Нива" проведе 16 липня. На ЦМС на Кубок України їй протистоятитме "Титан" (Армянськ), який був одним з лідерів групи "Б" другої ліги минулого сезону. 20 липня "Нива" у першому турі чемпіонату поміряється силами в гостях з ФК "Коростень". У 2-му турі 25 липня - виїзна гра з "Княжею-2". У Вінниці ж "Нива" зіграє у 3-му турі 1 серпня з "Динамо-3".


Переглядів: 3563
Поширень: 0