13 лютого в м. Москва в Громадській палаті Російської Федерації відбулася 1-а сесія проекту "Громадський Дипломатичний Корпус" 2012 року.

Сесія була представлена депутатом Студентського Парламенту Вінниччини Тихоновою Дарію, яка пройшла навчальний курс з теми: «Роль громадської дипломатії та молодіжної політики, досвід ЄС та Росії» від викладачів Європейського Навчального Інституту при МГИМО (У) МЗС Росії.

У роботі Суспільно-дипломатичного корпусу взяли участь представники громадських організацій Азербайджану, Білорусі, Киргизстану, Росії та України. Загальна кількість учасників - 46 осіб.

Метою проекту було підвищення рівня залученості соціально-орієнтованих неурядових організацій в міжнародну діяльність шляхом створення команди представників, що професійно беруть участь в програмах громадської дипломатії.

Родзинкою «Громадського Дипломатичного Корпусу» стало моделювання сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Учасники опрацьовували резолюції і виступали за прийняття рішення ключових питань на користь кожної з 47 країн Ради Європи.

Всі проектні ідеї учасників надалі будуть доопрацьовуватися за допомогою експертних консультацій і зможуть бути подані на конкурс в грантодаючі фонди, що підтримують розвиток міжнародного співробітництва та громадської дипломатії.

 



Переглядів: 5478
Поширень: 0