Не дивлячись на те, що надворі гаряча пора відпочинку та відпусток, молодь «Нової Генерації» продовжує розвивати свою діяльність, ще активніше від’їжджає на міжнародні навчання, тренінги та практики.

Цього разу студентка з Вінницького національного технічного університету – Тетяна Калугаряну налагоджувала міжкультурний діалог в Російській Федерації.

Тетяна Калугаряну

В період з 11 по 15 липня на території культурно-освітнього туристичного центру «Етносвіт» діяв міжнародний молодіжний табір «Діалог».

- Наразі проблема міжкультурного діалогу серед молоді є надзвичайно актуальною. Зокрема досить часто виникають проблеми на етнічному, культурному та національному рівні. Я навчаюся у Вінницькому національному технічному університеті, де окрім українців вчаться ще сотні студентів з різних країн світу. Тому доводиться бачити на власні очі проблеми з якими стикається молодь проживаючи і навчаючись в чужій країні. Міжнародний молодіжний табір «Діалог» спрямований на розвиток міжкультурного діалогу, він навчає молодь жити дружно, - ділиться враженнями Тетяна.
Цього року «Діалог» об’єднав представників різних етносів, що проживають на території Російської Федерації, країн СНД та Європи.

- Спілкуючись з молодими людьми з різних країн багато цікавого та корисного взяла для себе. Новими знаннями планую поділитися з друзями, знайомими та одногрупниками. З іноземними студентами дуже легко знаходити спільну мову. Більше того, ми разом намагаємось займатися активним громадським життям, спільно реалізовуємо молодіжні проекти», - зазначила учасниця міжнародного табору.

У програмі «Діалог» брали участь як російські, так і зарубіжнігромадськіорганізації. Проводилисямайстер-класиприсвяченіпитаннямпрофілактикиксенофобії та етнічногоекстремізму, міжетнічнихвідносин, ролі ЗМІ у зміцненніміжкультурногодіалогу.Представникаморганізаційпід час тренінгів давали можливістьрозповісти про свою діяльність.

Насиченапрограма, що включає в себе проведення тематичних майстер-класів, фестивалю культур, а також ярмарки організацій, подарувала кожному з учасників не тільки досвід міжкультурного спілкування, а й навчила працювати в команді, колективно мислити, проявляти ініціативу. Майстер-класи були орієнтовані на багатонаціональну групу табору.

- Ми шукали способи, як запобігти міжкультурним конфліктам; піднімали питання, пов’язані з особистісною та соціальною ідентифікацією, розробляли механізми взаємодії в молодіжному середовищі.

Табір не тільки здружив представників різних народів, але й допоміг побачити себе з іншого боку, структурувавши тим самим певну шкалу цінностей, які є загальними для всього людства, без урахування його національної, конфесійної, мовної та соціальної приналежності.

- Табір «Діалог» став для мене чудовим майданчиком, як для особистого, так і для професійного зростання. Хочу подякувати голові Спілки молодіжних організацій Вінниччини - Ользі Безпалько та керівнику проекту «Нова Генерація» - Олександру Капітану за надану можливість поїхати, побачити і навчитися.

Нагадаємо, що проект «Нова генерація» - це система міжнародних обмінів за допомогою яких активні та ініціативні молоді люди отримують нові можливості для самореалізації, унікальні знання та досвід, а також знайомляться з кращими світовими практиками у сфері молодіжної політики. Керівником проекту є Олександр Капітан – почесний голова Спілки молодіжних організацій Вінниччини.

Більш детальну інформацію про проект можна знайти за посиланням: http://vk.com/o.kapitan.



Переглядів: 4451
Поширень: 0