Володимир Месюра, тренер збірної команди Вінницького національного технічного університету з програмування — тричі фіналіста першості світу, отримав найвищу освітянську нагороду — медаль Костянтина Ушинського.

І цього року, ймовірно, команда Вінницького національного технічного університету учетверте (!!!) змагатиметься за перемогу на світовій студентській першості з програмування.

Медаллю Національної академії педагогічних наук України «Ушинський К. Д.»відзначаються педагоги, вчені, організатори освіти за значні досягнення в галузі педагогічної науки, особистий внесок у розвиток української освіти.

Професор Вінницького технічного університету Володимир Месюра отримав найвищу освітянську нагороду

38th annual ACM ICPC World Finals. Vinnytsia National Technical University team
Олег Морфіянець, Михайло Гранік, професор Володимир Месюра та Сергій Кашубін

Відмінник освіти України, кандидат технічних наук, професор кафедри комп’ютерних наук ВНТУ Володимир Месюра — направду талановитий викладач.

Саме йому завдячують своїм фантастичним професійним успіхом чимало випускників Інституту інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії вінницького політеху.

5 січня Сергій Кашубін, випускник магістратури ВНТУ, почав працювати як SoftwareEngineer у Цюріхському офісі Google (Швейцарія). Перед запрошенням на постійну роботу до найбільшого міста найблагополучнішої країни Європи хлопець успішно пройшов там чотиримісячне стажування.
Там же в Цюріхському офісі Google уже кілька років працює випускник ВНТУ Богдан Власюк.

Павло Коржик у Сіднеї (Австралія) в іншому офісі цієї фірми, також розробляє програмне забезпечення.

Дмитро Коржик навчається в аспірантурі університету Дюка в США.

Недавній випускник ВНТУ Віталій Невідомий теж нині працює у США — в головному офісі Google (Сан-Франциско).

Віталіїв однокурсник Олексій Стах тепер теж у США — він співробітник Microsoft.

Нині також працює у США випускник бакалаврату нашого вишу Ігор Сугак. Закінчивши чотири курси ВНТУ, хлопець, отримавши запрошення, поїхав до заокеанської наддержави.

Магістрант Олег Морфіянець нещодавно стажувався у компанії Google у Токіо (Японія).

Такий розкішний перелік можна продовжувати і продовжувати…

Усіх цих хлопців об’єднує те, що вони у різні роки складали «зіркову» команду студентів ВНТУ зі спортивного програмування, яку геніально тренує і стимулює до перемог професор Месюра.

Якраз Володимир Іванович є ініціатором і генератором — головною рушійною силою студентських олімпіад програмістів не лише у ВНТУ, не лише в області, а й в Україні загалом. Завдяки його особистим зусиллям і блискучим перемогам його вихованців Вінниця, а власне наш Вінницький національний технічний університет отримав право проводити півфінал студентської командної першості світу з програмування АСМ-ІСРС, в межах якого відбувається і фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.

«Переможців змагань зі спортивного програмування охоче беруть до себе провідні світові фірми. — Розповідає Володимир Іванович. — Але головне завдання цих олімпіад — стимулювати нашу інтелектуальну молодь. На жаль, вона не дуже комусь потрібна в Україні, не дуже відчуває на себе запит і увагу. А на цих змаганнях талановиті юні програмісти мають шанс зустрічі з фахівцями IT-сфери і роботодавцями, що реально допомагає гідно працевлаштуватися кращим студентам-програмістам».



Переглядів: 8327
Поширень: 0