За словами ректора вишу, цього року університет вперше став загальноукраїнським навчальним закладом.

Вінницька, Донецька, Житомирська, Київська, Львівська, Чернівецька, Одеська області та навіть Крим - такою є географія заяв абітурієнтів, які виявили бажання стати студентами Донецького національного університету, що знаходиться у Вінниці, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Крім зарахування нових студентів, ДонНУ поновлював старих, тих, хто навчався у виші до окупації, але не переїхав разом з університетом у Вінницю. Студентів, які рік згаяли в так званому навчальному закладі в "ДНР" і тепер хочуть відновитись в ДонНУ, семеро. Їхнє навчання поновили, однак курс, пройдений на окупованій території не зарахували.

Сім студентів, які рік вчилися у "ДНР", поновились у Донецькому університеті у Вінниці

Також в ДонНУ перевелось чимало студентів з інших українських вишів. Це або студенти Донецького університету, які рік навчалися в інших ВНЗ в Україні і тепер вирішили повернутися до своєї альма-матер, або студенти інших навчальних закладів, зокрема, вінницьких. За словами Романа Гринюка, вони навчатимуться за тими ж спеціальностями на вакантних бюджетних місцях, які має у своєму розпорядженні ДонНУ.

"До нас перевелися приблизно 60 студентів з вінницьких, житомирських, хмельницьких вузів. Це або філологічні спеціальності - дуже цікавить все, що стосується іноземної мови, - або економічні, або історичний напрямок", - зазначив Роман Гринюк.

Під час вступної кампанії-2015 у ДонНУ було подано близько 9,5 тисяч заяв. У порівнянні з періодом, коли університет перебував у Донецьку, це суттєве скорочення: зазвичай кількість заяв сягала 16-18 тисяч.



Переглядів: 3957
Поширень: 0