Вінницький національний технічний університет у рейтингу "Вебометрикс" отримав 17 місце серед українських ВНЗ, піднявшись одразу на сім позицій з часу попереднього ранжування.

ВНТУ увійшов у ТОП-20 Webometrics Ukraine. Такого високого місця у цьому рейтингу університет не посідав ще ніколи.

Дослідницька група Cybermetrics Lab при Вищій Раді з наукових досліджень (Іспанія) опублікувала світовий рейтинг університетів Вебометрикс (Webometrics) за липень 2015 р. До нього увійшли 295 вітчизняних вищих навчальних закладів.

Вебометричний рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities) – один з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі. Результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік (у червні-липні і січні-лютому) та охоплюють 22 тисяч університетів з усього світу. Рейтинг орієнтований на оцінку присутності університету в Інтернеті, рівень впливу публікацій університету на світовий науковий прогрес, наповненість та «популярність» веб-ресурсів вищого навчального закладу, довіру Інтернет-користувачів до них.

У міжнародному рейтингу серед університетів світу ВНТУ нині посідає 3506 місце.

ВНТУ  потрапив у 20-ку українських вишів за рейтингом Webometrics Ukraine

Для порівняння, провідні ВНЗ Вінниччини мають такі показники:

Донецький національний університет — 5136-й у світовому рейтингу Webometrics, 21-й Webometrics Ukraine;

Вінницький національний аграрний університет – 9905 Webometrics World, 79 Webometrics Ukraine;

Вінницький національний медичний університет — 11880 Webometrics World, 110 Webometrics Ukraine;

Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського 13235 Webometrics World, 133 Webometrics Ukraine.

Суттєве випередження нашим ВНТУ інших вінницьких вишів не може заспокоювати, оскільки необхідно орієнтуватися на лідерів рейтингу.

Таке високе місце у рейтингу Webometrics — це заслуга усього колективу.

Забезпечили успіх викладачі, котрі наповнили свої персональні сайти науково-методичними матеріалами. Більшість викладачів так організували свій сайт, що його активно навідують представники інших країн.

Найвищий серед науковців ВНТУ індекс Гірша (показник впливовості науковця, заснований на кількості його статей та їх цитування) має доктор технічних наук, професор Сергій Штовба — 1299.



Переглядів: 4273
Поширень: 0