Для програмістів-професіоналів та студентів Європи, Африки і країн Середнього Сходу компанія Google вперше провела міжнародну командну першість з програмування Нash Code. Загалом по світу було створено більше 360 майданчиків для півфінальних змагань. Вже традиційно у Вінниці подібні змагання було проведено на базі ВНТУ.

У міжнародних змаганнях взяли участь більше 17 тисяч програмістів. Загалом це близько 5 тисяч команд по 2-4 людини. Вінницький національний технічний університет став одним з майданчиків проведення змагань. Тут зібралися учасники з Вінницької області, а це близько 100 осіб.

Професор кафедри комп’ютерних наук ВНТУ Володимир Месюра, який є одним з організаторів турніру, зазначає, що даний турнір дозволяє виявити розробників, які готові працювати над новими сервісами й додатками для того, щоб розвивати ІТ-сферу нашого міста.

Проведення Google Нash Code у Вінниці відбувалося і за сприяння департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради та Подільського центру регіонального розвитку. «Змагання тривали протягом чотирьох годин. Кращі команди хабу ВНТУ Awesome, #Ready4Mom'sSpaghetti та Gradient увійшли до 5% кращих команд змагань. Загалом учать у турнірі взяло 5 000 команд. При тому складність задачі була такою високою, що менше 20% команд взагалі не вдалось потрапити до фінального рейтингу, набравши певні бали за розв’язки, які пройшли хоча б мінімальні тестові набори», - каже директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко.



Переглядів: 3180
Поширень: 0