Віталій Огородніков — доктор технічних наук, завідувач кафедри ОМПМ — опору матеріалів та прикладної механіки Вінницького національного технічного університету. Цьогоріч Указом Президента України удостоєний звання «Заслужений діяч науки і техніки».

Днями Віталій Антонович відзначає 75-річний ювілей

Професор Огородніков створив критерій, який визначає ресурс пластичності металу.

Усе матеріальне кінечне. Вінницький учений уміє достовірно передбачати, які деформації метал може витримати, а які його зруйнують. З високою точністю це можна розрахувати за формулою, яку вивів Віталій Огородніков.

Створена теорія може бути застосована і щодо людини. Величина вичерпування ресурсу здоров’я і фізичного, і психічного логічно розраховується за цією формулою. І відображається на декартовій системі координат. Така собі формула успішного життя. Ψ=… От нема випадковостей у цьому світі! Двадцять третя літера грецької абетки використовується не лише для позначення хвильової функції, але і як символ науки про душу. От вам і квантова механіка!

Професор ВНТУ вивів формулу життя і знає, як інтелект трансформувати в долари

За виведення цієї формули Віталій Огородніков став доктором технічних наук. Звісно, в застосуванні стосовно металів.

Китайські фахівці судової експертизи Шандуньського Цзяотун Інституту (місто Дзинань), дізнавшись про наукові напрацювання Огороднікова, приїхали до Вінниці зумисне для того, аби зустрітись із українським науковцем. Поспілкувавшись, одразу уклали договір про виконання спільного українсько-китайського проекту щодо визначення швидкості транспортного засобу у момент зіткнення за отриманими ним ушкодженнями.

На запрошення китайських колег Віталій Антонович їздив до Піднебесної, де знайомив тамтешніх фахівців зі своїми науковими наробками і читав лекції китайським студентам.

Професор ВНТУ вивів формулу життя і знає, як інтелект трансформувати в долари

Нині професор Огородніков є судовим експертом з обставин ДТП. Ним проведено понад 150 автотехнічних експертиз.

Віталій Огородніков створив наукову школу з проблем деформовності металів при обробці тиском. Опублікував понад 300 наукових робіт. Підготував 17 кандидатів наук та три доктори наук. Вихованці його наукової школи успішно працюють в Канаді, США, Китаї, В’єтнамі, Лаосі, Непалі і, звісно, в багатьох містах України.

Під його керівництвом були розроблені технології виготовлення надпровідників, виробів спеціального призначення із ніобія та титану. Окрім того професором Огородніковим налагоджено виробництво надійних залізобетонних контейнерів для збереження радіоактивних відходів.

Уже 36 років Віталій Антонович беззмінний завідувач кафедри опору матеріалів і прикладної механіки ВНТУ.

Професор ВНТУ вивів формулу життя і знає, як інтелект трансформувати в долари

Життя таке безжально швидкоплинне! Таке мінливе!

Але незмінні одвічні цінності.

«Я нікому не читаю повчань. Я просто живу так. Мета життя — учні, сім’я, творчість. Гроші в жодному разі не мають бути метою. Слід боятися їх великої кількості. Грошей повинно бути достатньо, але не з надлишком. Гроші мають страшну, злу руйнівну силу, тому до них слід ставитись дуже обережно. У мене є книжка «Енергія. Деформації. Руйнація». Стосовно ж взаємовідносин грошей і людини дуже часто можна сказати: «Гроші. Деформація. Руйнація».



Переглядів: 5337
Поширень: 0