Курси китайської мови почали діяти у Вінницькому національному технічному університеті. Вони безкоштовні і ведуть їх волонтери-носії мови

Це фахові викладачі китайської мови, які зумисне приїхали до Вінниці з КНР, аби навчати мови, котра має перше місце у світі за кількістю мовців — їх кількість перевищує 1,2 мільярда осіб.

Варто зазначити, що започаткуванням курсів китайської мови у ВНТУ виш завдячує сприянню Посольства Китайської народної республіки в Україні. І, звісно, Посольству України в КНР. Зокрема, Послу України в КНР Олегу Дьоміну, який неоднораз дуже схвально говорив про результати співпраці Вінницького національного технічного університету з китайськими організаціями та навчальними закладами.

Читайте більше: Делегація ВНТУ перебувала у Китаї

Одна з викладачок веде заняття російською. Інша — англійською. Тож, вивчаючи китайську, охочі практикують і розмовну англійську.

При формуванні груп (а їх усього шість) пріоритет надавався студентам і викладачам ВНТУ. Але й для решти вінничан була можливість приєднатися до оволодіння цією загадковою для європейців мовою. Особливою популярністю користуються курси серед школярів.

Чотири групи займаються 3х3 — тричі на тиждень по три академічні години. Це буде піврічний інтенсив. Інші дві групи навчаються у значно поблажливішому темпі — лише по суботах і лише 2 години. Заняття проводяться у Культурно-мистецькому і просвітницькому центрі ВНТУ.



Переглядів: 4881
Поширень: 0