19 квітня вінницькі студенти у рамках проекту «Мистецький кінопотяг» виїхали до Києва, де приєднаються до 200 молодих людей зі всієї України та побувають у Донецькій та Луганській областях зі своїми мистецькими проектами. Мета «Мистецького кінопотягу» – заохочення розвитку професійного навчання серед молоді та об’єднання країни.

«Мистецький кінопотяг» реалізовується з 20 до 24 квітня у рамках проекту Потяг єднання України «Труханівська січ». Його учасниками є студенти, представники профтехосвіти, волонтери та митці, а це – близько 200 людей зі всієї України.

В рамках проекту буде організовано тематичні фестивалі, де представники профтехосвіти, як учасники, так і члени журі «Фестивалю професій» організують майстер-класи, покази спектаклів, кінофільмів та розкажуть про свої професії. Потяг планує працювати в Лисичанську, Рубіжному, Бахмуті, Покровську, Константинівці та навколишніх містах як для цивільного населення так і для військових частин ЗСУ.

«Представляти Вінниччину будуть учні Вищого професійного училища сфери послуг з власним театром мод «Тріумф», який презентуватиме професію кравців-закрійників. Також кухарі-кондитери частуватимуть усіх печивом у вигляді смайликів, які самостійно спекли і везуть з собою. А перукарі покажуть майстер-класи», – каже викладач вінницького вищого професійного училище сфери послуг Наталя Заслоцька.

«Завдяки підтримки Вінницької міської ради, учасники мають змогу безкоштовно приїхати у Київ, а потім, по завершенню маршруту Потяга Єднання, приїхати назад у рідне місто. Це вже сьомий Потяг Єднання, завдяки проекту люди обмінюються досвідом, спілкуються, об’єднуються», – зазначив голова Вінницької молодіжної ради Дмитро Мира.



Переглядів: 2606
Поширень: 0