9 червня у Вінницькому національному технічному університеті відбувся перший випуск Стартап Школи «Sikorsky Challenge» міста Вінниці.

На початку події випускників привітав ректор ВНТУ Володимир Грабко, який зазначив: «Розвиток і підтримка стартап руху – невід’ємна складова інноваційної освіти, що виникає при поєднанні високого професіоналізму та бізнес-підготовки. Саме тому наш університет уже в цьому році планує набирати новий курс у Стартап Школу, яка уже стала однією з візитних карток Вінницького національного технічного університету».

 У ВНТУ відбувся перший випуск Стартап Школи «Sikorsky Challenge»

Директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко подякував випускникам за креативність, а також запевнив їх у тому, що міська влада цілковито підтримуватиме інноваційні проекти й рішення молодих людей, спрямовані на покращення життя у Вінниці.

Заняття у Стартап Школі тривали з 6 лютого по 8 червня цього року. Під керівництвом відомого фахівця, бізнес-тренера Ігоря Пеєра та інших досвідчених фахівців учасники проходили навчально-тренувальні програми «Вступ до інноваційного підприємництва» та «Практика запуску стартапа», паралельно створюючи та реалізовуючи свої власні перспективні проекти від ідеї до стартап-проекту. Для слухачів Школи були організовані зустрічі з керівниками успішних вінницьких стартапів, а також проводились презентації кращого інноваційного досвіду роботи провідних технологічних та ІТ-компаній.

 У ВНТУ відбувся перший випуск Стартап Школи «Sikorsky Challenge»

«У лютому цьогоріч на навчання відібрали 75 учасників, серед яких були студенти різних університетів, викладачі та молоді підприємці. За результатами навчання сформували 19 стартапів – готових до реалізації проектів. Для представлення перед журі відібрали 11 проектів (поміж яких 1 від викладача, 2 від підприємців, 8 від студентів). Більшість проектів – це стартапи програмного змісту – мобільні додатки, зокрема Інтернет речей, однак були і стартапи апаратного змісту. Таким чином, Школа забезпечує зв’язок університету, науки та бізнесу, адже наші випускники створюють конкурентоспроможний інтелектуальний продукт, поглиблюючи професійні знання, та, паралельно практикуючи, розвивають свої м’які навички», – розповідає керівник Стартап Школи Костянтин Коваль.

Вінницька Стартап Школа працює за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради та у тісній співпраці з Стартап Школою Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Навчання у Школі відбувалось за підтримки соціально відповідальних представників бізнесу – компаній «Спільна справа», «Exadel», «WinInteractive», «Delphi», «Конекс», «Transfotech», «KVARK», «Epam», «IncoreSoft», «GemicleInc.», «ВТН», «Astound Commerce», «Дайтекс Технолоджіс».

 У ВНТУ відбувся перший випуск Стартап Школи «Sikorsky Challenge»

Після цікавих презентацій проектів, низки запитань та запеклих дискусій до роботи взялося журі, яке складалось з керівників зазначених компаній. В результаті тривалого обговорення були оголошені переможці першого випуску Стартап Школи м. Вінниці:

  • 1 місце – проект SmartWindows, який презентував Олександр Полторак. Ідея стартапу – створення інтелектуальної системи очищення вікон, яка активізується у міру їх забруднення. Система дозволяє економити кошти, час та зусилля, яких потребує очищення вікон, особливо на хмарочосах.
  • 2 місце – проект HotWall Дмитра Безрученка, який запропонував оригінальну конструкцію високоефективного керамічного обігрівача.
  • 3 місце – проект High-Tech.Code Олега Овчаренка, котрий розробив оригінальну систему корпоративних знижок у вигляді мобільного додатка, який дозволяє людям економити на покупках.

Учасники школи відзначили надзвичайно позитивний і значний практичний досвід, отриманий від навчання. Всі учасники фіналу готові продовжувати роботу над своїми стартапами та зацікавлені в зростанні й надалі.

У підсумку Ігор Пеєр, не приховуючи свого задоволення, зазначив: «Ми можемо сміливо сказати, що нам все вдалося! Я переконаний, що сьогоднішні проекти незабаром перетворяться на справжні компанії з реальними продуктами і клієнтами».

 У ВНТУ відбувся перший випуск Стартап Школи «Sikorsky Challenge»

Натхненник і автор ідеї створення Стартап Школи у Вінниці головний виконавчий директор компанії «Transfotech» Давид Ар’є на завершення сказав: «Я приємно вражений сьогоднішньою подією. Вінниця має славетну історію та великий потенціал в сфері hi-tech, що й довели наші випускники. А велика кількість проектів обов’язково з часом перейде у якість та стане запорукою високого рівня життя як стартаперів, так і їх майбутніх клієнтів».

Новий курс Статап Школи у Вінницькому національному технічному університеті почнеться уже в новому навчальному році.



Переглядів: 3929
Поширень: 0