4 жовтня у Вінницькому національному технічному університеті розпочала роботу XVIII Міжнародна науково-технічна конференція АС ПГП «Промислова гідравліка і пневматика». У її рамках відбудеться науково-практичний семінар «Застосування 3D принтерів у технологічних процесах на підприємствах Подільського регіону».

АС ПГП — Асоціація спеціалістів промислової гідравліки та пневматики на пленарному засіданні конференції відзначила нагородами вчених ВНТУ. Медаль «За заслуги» імені Трифона Башти — засновника української наукової школи промислової гідравліки, вручили декану факультету машинобудування і транспорту, професорові Юрію Бурєннікову та завідувачу кафедри технології та автоматизації машинобудування, доктору технічних наук, професору Леоніду Козлову.

«Конференція «Промислова гідравліка і пневматика» проводиться уже 27 років — стільки ж існує АС ПГП. Фахівці з нетерпінням чекають цю наукову подію», — каже заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри НТУУ «КПІ», доктор технічних наук, професор Василь Струтинський.

А мета конференції — пожвавлення професійних контактів між спеціалістами у галузі промислової гідравліки та пневматики, обмін інформацією та підвищення наукового і технічного рівня розробок.

Нині працюють такі секції:

  • Технічна гідромеханіка;
  • Гідромашини і гідропневмоагрегати;
  • Системи приводів. Елементи і системи гідро пневмоавтоматики;
  • Нові матеріали та технології в машинобудуванні;
  • Загальні питання промислової гідравліки і пневматики, енергозбереження та екологія.

На Міжнародній науково-технічній конференції у ВНТУ обговорюють 3D принтери, промислову гідравліку та пневматику

«Вінниця для Асоціації — віхове місто. Тут у ВНТУ ми збираємося уже втретє, — розповідає виконавчий директор АС ПГП Валерій Бадах, завідувач кафедри гідрогазових систем Національного авіаційного університет. — Тут у Вінниці у 2003-му році започаткували свій фаховий журнал «Промислова гідравліка і пневматика», який нині є потужним виданням. Сьогодні у Вінниці повинні обрати президента Асоціації і внести зміни до статуту АС ПГП. Очікуємо також потужний виступ аспірантів уже з готовими дисертаційними роботами. Такі фахові зустрічі є неабияким стимулом до праці, адже заряджають новими ідеями і позитивом».

До речі, за рішенням конференції матеріали кращих доповідей публікуватимуться у всеукраїнському науково-технічному журналі «Промислова гідравліка і пневматика».

Професор Юрій Бурєнніков: «Нагорода є для мене несподіванкою і великим авансом. Дуже приємно знову у ВНТУ бачити знайомі обличчя колег з усієї України. З часу, як у 1967-му році приїхав до ВНТУ Ігор Матвєєв і запросив сюди Ігоря Неміровського у нашому виші почала розвиватися наукова школа з гідравліки. Нині наші вчені добре знані в Україні, насамперед своєю науковою результативністю».

У конференції беруть участь понад 60 фахівців — не лише науковці, викладачі, аспіранти, а й промисловці.

Директор науково-виробничого підприємства «Асток» Віктор Розумков: «Наше підприємство — виробник гідравліки і пневматики. Що наука напрацювала — ми втілюємо в життя. Тож, запорука нашого успіху — розвиток науки!»



Переглядів: 3354
Поширень: 0