Учора кафедра фізичного виховання Вінницького національного технічного університету урочисто відзначила свій піввіковий ювілей.

Привітати ювілярку з 50-тиріччям прийшли ті, завдяки кому вона постала, хто примножував і плекав її славу, частиною життя кого вона була і є.

«Для цієї зали звичними є кандидати наук, доктори. Але такої кількості кандидатів у майстри спорту і майстрів спорту ця зала ще ніколи не мала. «Нам хворі інженери не потрібні!» — казав у мою студентську пору ректор Кузьмін. І саме кафедра фізвиховання докладала максимум зусиль, аби вінницький політех готував не лише кваліфікованих, а й фізично витривалих інженерів. Ось Валентина Яківна Сокоринська. Коли я 40 років тому поступив у ВПІ, вона була моїм викладачем. Я їй дуже вдячний! Днями наш університет отримає сертифікат на використання спортивно-стрілецького тиру. Це дуже важливо ще й тому, що нині маємо спеціалізацію «конструювання стрілецької зброї», — акцентував у своєму вітальному слові ректор ВНТУ, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко.

Кафедра фізичного виховання ВНТУ відсвяткувала "золотий" ювілей

Очільник ВНТУ вручив нагороди нинішнім і колишнім студентам і викладачам вишу, які активно долучились до примноження спортивної слави університету.

Кафедра фізичного виховання ВНТУ відсвяткувала "золотий" ювілей

Хвилиною мовчання згадали тих, хто уже відійшов у вічність, але чий вклад у становлення кафедри  є неоціненним. Чи не найбільший внесок у її становлення зробив колишній її завідувач Ярослав Кулик, чиє ім’я нині носить університетський стадіон.

Кафедра фізичного виховання ВНТУ відсвяткувала "золотий" ювілей

Привітати винуватців урочистостей прийшли також начальник Вінницького обласного комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Геннадій Бочарьов; голова комітету фізичної культури і спорту Вінницької міської ради, заслужений тренер України з боксу та універсального бою Сергій Краєвський; представник управління фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації Наталія Конюкова; заступник голови обласного відділення НОК України у Вінницькій області, майстер спорту зі стрибків у воду Тетяна Шмаль; віце-президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ветеранів спорту і тренерів «ХХІ сторіччя» Георгій Самков; директор Вінницького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Віталій Копач; голова Вінницької громадської спортивної організації «Обласна федерація футболу» Ігор Гатаулін.

Кафедра фізичного виховання ВНТУ відсвяткувала "золотий" ювілей

Було багато нагороджень і подарунків, багато спогадів, приємностей і теплих, зворушливих слів звучало цього дня. Зумисне до урочистостей створили два відеофільми про кафедру і спорт у ВНТУ — про її величну історію і славне сьогодення.

Кафедра фізичного виховання ВНТУ відсвяткувала "золотий" ювілей

А її майбутнє нині творять своїми перемогами — спортивними і життєвими, студенти під опікою талановитих викладачів. 



Переглядів: 3248
Поширень: 0