Допомагатиме Вінниччині в цьому Німеччина. Договір про таку співпрацю був підписаний сьогодні, 4 грудня між Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, Фондом Ебергарда Шьока (Німеччина) та Вищим художнім професійно-технічним училищем №5 м. Вінниці.

Метою проекту є модернізація на базі зазначеного училища підготовки з професії «Столяр будівельний», що буде орієнтуватися на результати Німецько-українського модельного проекту «Модернізація освіти за професією «Столяр будівельний», приведення цієї професії до рівня західноєвропейських стандартів та її апробація. Результатом такого нового, зорієнтованого на західноєвропейські стандарти навчального процесу є підготовка фахівців широкого профілю, які володіють усіма необхідними у їх професії виробничими уміннями та технологічними знаннями.

У Вінницьких технікумах вчитимуть професії "столяр будівельний", орієнтовану на західноєвропейські стандарти

Перший етап модернізованого курсу навчання планується розпочати у Вищому художньому професійно-технічному училищі №5 м. Вінниці у вересні 2018 року.

Згідно договору, після завершення проекту навчальні програми, дидактичні матеріали та загальна проектна документація будуть представлені всім зацікавленим українським державним установам та професійно-технічним навчальним закладам для вільного ознайомлення. Ця документація буде складена таким чином, що за її допомогою результати проекту можуть бути втілені на базі інших українських професійно-технічних навчальних закладів.

У Вінницьких технікумах вчитимуть професії "столяр будівельний", орієнтовану на західноєвропейські стандарти

«Співпраця полягатиме не тільки в створення матеріальної бази, а й в методичній допомозі, адже головним нашим завданням – є допомога молодим людям реалізувати себе в житті. Минулий наш спільний проект мав продовження та розвиток, тому я маю надію, що і цей проект матиме успіх», - зазначив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки Ігор Івасюк під час підписання договору.



Переглядів: 2613
Поширень: 0