Google HashСode — уВНТУ за перемогу змагались студенти і профі. Понад 80 учасників зібрала олімпіада Google HashСode, яку зорганізувала у ВНТУ кафедра комп’ютерних наук.

Це не лише студенти кафедри КН і факультету інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії, а й випускники Вінницького національного технічного університету минулих років. До речі, команда випускників, в якій змагався аспірант Михайло Гранік, неодноразовий учасник світового фіналу студентської першості з програмування АСМ-ІСРС, і перемогла.

Hash Code — це командні змагання з програмування, організовані компанією Google для студентів та професіоналів галузі у Європі, на Близькому Сході та в Африці.

У Вінницькому національному технічному університеті відбулась олімпіада Google HashСode

Учасники самі формують команду і обирають мову програмування. Google пропонує проблему інженерної технології Google, яку мають вирішувати команди.

Саме задача і є головною «родзинкою» Нash Code.

Розповідає Євген Шемет, викладач кафедри комп’ютерних наук ВНТУ і зовсім недавній її випускник:

«Google Hashcode — олімпіада Google, але це не спортивне програмування, а інженерне. Задачі прикладного характеру. Приміром, позаторік була задача розробити систему управління масовою доставкою товарів дронами між гуртовими складами, магазинами та покупцями. Минулого року треба було правильно закешувати відео на сервера.

У Вінницькому національному технічному університеті відбулась олімпіада Google HashСode

Цього року треба було розрахувати шлях для автомобілів, які самостійно пересуваються. Задачі абстрактні, там немає деталей. Це більше задачі на оптимізацію, в них немає правильних відповідей. Google зацікавлений у тому, щоб побачити, які підходи використовували студенти. Досить непогано цього року виступили наші команди. Нині задачі були не такі складні, як у попередні роки. Тому у топі турнірної таблиці команди розмістились дуже щільно — місця вирішувала дуже незначна різниця в балах. До речі, наше перше місце буквально на 5 відсотків відставало по балах від першого місця по світу Але це вже 200 місце в світі».

А загалом взяли участь в олімпіаді Google Hashcode … 10 тисяч команд.

Одну, запропоновану Google задачу вони в онлайн впродовж 4 годин вирішували по усьому світу.

У Вінницькому національному технічному університеті відбулась олімпіада Google HashСode

«До речі, на цих змаганнях також була представлена і наша команда випускників, де грала і моя дружина Таня, теж випускниця кафедри КН, як і я. Третім у команді був Павло Друзяк. Він теж випускник кафедри КН і нині досить успішний програміст».

Спонсорами спільних змагань з програмування серед студентів і профі Вінниці виступили фірми MemCrab і Apex.Rest. А також спільнота IT-Баня. Вони обіцяють цікаві призи переможцям.

У Вінницькому національному технічному університеті відбулась олімпіада Google HashСode

А організатори — завідувач кафедри КН, доктор технічних наук, професор Андрій Яровий та викладачі його кафедри Володимир Месюра, Ігор Арсенюк і Євген Шемет згодом планують зорганізувати нагородження переможців.



Переглядів: 2571
Поширень: 0