У рамках проведення ІІ Симпозіуму ректорів Вишеградської Асоціації університетів підписано двосторонні договори про партнерство, співробітництво та науковий обмін між Вінницьким національним аграрним університетом, Всеукраїнським науково-навчальним Консорціумом та Луїзіанським державним університетом. З 50-ти університетів Європи та США ВНАУ став єдиним навчальним закладом, із яким було укладено угоду про співробітництво.

Сторони домовились про співпрацю на засадах партнерства, взаємовигоди та спільності інтересів із метою розширення та поглиблення змісту їх наукової, освітньої та практичної діяльності.

Співпраця ВНАУ з Луїзіанським Державним університетом триває з 2002 року та передбачає обмін науково-педагогічними працівниками, написання спільних грантових проектів, участь у наукових конференціях, круглих столах, симпозіумах.

У перспективі планується розширити сферу співпраці, серед яких:

  • участь у виконанні спільних програм та проектів;
  • проведення спільних наукових досліджень та публікації їх результатів;
  • консультаційна допомога при виконанні науково-дослідних робіт;
  • участь у спільних програмах обміну науковими кадрами, стажування, підготовка і підвищення кваліфікації науково-педагогічного персоналу, обмін навчальними матеріалами;
  • участь в організації та проведенні наукових конференцій, семінарів, бізнес-форумів, круглих столів, виставок та інших наукових заходів.

Внаслідок переговорів, з метою налагодження міжнародної співпраці, підписано договір із словацьким університетом Жіліна, який орієнтований на навчання фахівців у галузі транспортних наук, телекомунікаційних, економічних, управлінських, інженерних, будівельних, гуманітарних наук тощо.

Підписання даного договору сприятиме формуванню додаткових можливостей в усіх напрямах діяльності як Вінницького національного аграрного університету, так і Всеукраїнського науково-навчального Консорціуму, оскільки міжнародна наукова діяльність перетворюється на реальний інструмент стабілізації та підйому вітчизняної освіти й нарощування науково-технічного потенціалу.



Переглядів: 2586
Поширень: 0