Сьогодні, 25 травня, відбулось урочисте засіданняВченої ради Донецького національного університету імені Василя Стуса з нагоди відзначення 81-го Дня народження університету. 

Привітати вищий навчальний заклад зі знаковою подією завітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко та директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк.

Урочистий захід розпочався з пісні «Я намалюю тобі зорі» у виконанні Народної жіночої хорової капели «Соломія» (художній керівник – Назарій Давидовський).

Донецький національний університет імені Василя Стуса відзначив 81-у річницю з Дня заснування

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Андрій Гижко зазначив: «Сьогодні, під час урочистостей з нагоди 81-ї річниці від дати заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса, ми згадуємо і радісні, і сумні моменти. Наразі в Україні проводиться свято «Останнього дзвоника», і, цього річ, на Вінниччині випускниками стали учні майже 1703 класів. Серед колишніх школярів також є ті, хто вступатиме до вашого університету. З іншого боку, під час відзначення річниці ми згадуємо й сумні події, які повертають нас до 2014 року. Вже чотири роки Донецький національний університет імені Василя Стуса перебуває у Вінниці. Протягом цих років співпраці було реалізовано чимало перспективних проектів на ниві академічної та прикладної науки. На сьогодні багато підприємств Вінниччини вдячні професорсько-викладацькому складу вишу за ті професійні рекомендації, які були впроваджені на виробництві».

Донецький національний університет імені Василя Стуса відзначив 81-у річницю з Дня заснування

Також перший заступник ОДА Андрій Гижко зазначив про успішну реалізацію спільних проектів та програм на базі університету, таких як «Школа молодого посадовця», «Медичне право» та інших. Посадовець зазначив про подальший розвиток співпраці з ДонНУ в напрямку реалізації екологічного проекту, спільних грантових програм, поліпшення якості надання адміністративних послуг та розвитку мас-медіа тощо. Зокрема, на початку червня буде презентовано 5 нових проектів, які також будуть реалізовані за участю професорсько-викладацького складу Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Донецький національний університет імені Василя Стуса відзначив 81-у річницю з Дня заснування

Під час заходу Андрій Гижко вручив квіти та Почесні грамоти від обласної державної адміністрації працівникам університету. Після вітальних слів присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв на Сході України.

Про основні події ювілейного року для вищого навчального закладу згадав ректор ДонНУ Роман Гринюк: «Для нашої академічної спільноти доброю традицією стало проведення урочистих засідань Вченої ради в День університету, під час яких ми підбиваємо підсумки. Ювілейний рік для нашого вишу був неймовірно насичений подіями, науковими здобутками, освітніми новаціями та перемогами наших студентів. Цьогоріч вся Україна відзначає 80 років від Дня народження Героя України, поета і правозахисника Василя Стуса. Колектив університету, який гордо носить ім’я славетного українця, провів низку заходві на знак вшанування його пам’яті. Завдяки підтримці обласної державної адміністрації, світ побачив книгу наших викладачів «Василь Стус: відлуння і наближення». Тільки вчора ми презентували ще один доробок колективу наших авторів – книгу «Василь Стус в історії нашого університету». Також Роман Гринюк подякував за підтримку і довіру колективу вищого навчального закладу та побажав наснаги, успіхів, перемог та подальшого процвітання.

Донецький національний університет імені Василя Стуса відзначив 81-у річницю з Дня заснування

Відповідно до рішення Вченої ради вищого навчального закладу про присвоєння звання «Почесний доктор Донецького національного університету імені Василя Стуса», атрибути почесного звання було вручено доценту кафедри економічних теорій Технічного університету в м. Кошице (Словаччина), доктору Даніелі Палащаковій, а також голові Вінницького апеляційного адміністративного суду, Заслуженому юристу України Віталію Кузьмишину. Звернувшись до присутніх з вітальним словом, ДаніелаПалащакова вручила колективу ДонНУ ікону Архангела Михаїла на знак подяки за співпрацю та як оберіг.

Донецький національний університет імені Василя Стуса відзначив 81-у річницю з Дня заснування

Під час урочистостей присутні мали можливість згадати події ювілейного року для вузу, переглянувши короткий фільм про університет. У рамках заходу, нагороди та дипломи отримали колективи факультетів, працівники структурних підрозділів та студенти. Також слова подяки і глибокої шани були адресовані ювілярам ДонНУ, яким було вручено вітальні адреси і накази, букети квітів та сувенірну продукцію.

Урочиста частина засідання Вченої ради завершилася виконанням гімну Донецького національного університету імені Василя Стуса. 



Переглядів: 3043
Поширень: 0