У Вінниці відкрили нове приміщення дитячої школи мистецтв «Вишенька» Тут також проводитиме репетиції зразковий аматорський ансамбль народного танцю «Джерельце». На урочистостях з нагоди відкриття голова облдержадміністрації Микола Джига підкреслив: «Вінниця стверджується як місто з високою духовністю, високим рівнем культури, де постійно приймаються правильні рішення щодо збільшення кількості культурних закладів, гуртків, клубів, спортмайданчиків. Це – фундамент нашого майбутнього».

У Вінниці відкрили нове приміщення дитячої школи мистецтв «Вишенька» Нове приміщення, де розташувалось хореографічне відділення школи мистецтв, капітально відремонтували цього літа. Також придбано необхідний інвентар та меблі. На відкриття закладу міська та обласна влада вручила директору сертифікат на суму 25 тис. грн. для придбання трьох фортепіано.

«Це – школа, яка допоможе розкрити таланти юних мешканців нашого міста. Вінниця, її інтелектуальний і духовний потенціал дуже високий, і наш обов’язок примножувати цю добру справу», - зазначив у своєму виступі голова У Вінниці відкрили нове приміщення дитячої школи мистецтв «Вишенька» облдержадміністрації Микола Джига.

Міський голова Володимир Гройсман запевнив, що мережа закладів позашкільної освіти в обласному центрі розширюватиметься. Зокрема, міська влада відроджує дитячі клуби за місцем проживання.

Для довідки:

У Вінниці відкрили нове приміщення дитячої школи мистецтв «Вишенька» Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька» - початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад, який у своєму складі включає 3 школи: музичну; хореографічну; художню. Додатково функціонують інші відділення, групи, гуртки, класи різного спрямування (сучасного танцю, загального естетичного розвитку тощо).

Школа працює з 2002 році в орендованому у ДНЗ №73 приміщенні.

В закладі навчається близько 600 осіб (в т.ч. 410 навчається в бюджетних групах). Викладацький склад – 45 осіб.

В школі функціонують: зразковий ансамбль народного танцю «Джерельце», ансамбль гітаристів, скрипалів, народних інструментів, вокальні, хоровий колектив та ін. Учні школи є дипломантами, призерами та переможцями міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсів, фестивалів, виставок.

 

 


Переглядів: 7515
Поширень: 0