23 грудня на вулицях міста та за його межами можна було побачити незвичний екскорт із машин ДПС, які рухалися із проблисковими маячками та звуковою сигналізацією. Це інспектори ДПС проводили операцію під умовною назвою «Маячок», супроводжуючи декілька престижних іномарок.

За словами начальника Державтоінспекції Вінниччини полковника міліції Павла Солоненка: «Проведені заходи показали, що вінницькі водії не вміють швидко перестроюватися під час руху та реагувати на увімкненні маячки та спецсигнали, пропускаючи колону у супроводі патрульних автомобілів ДПС. Про це, до речі, свідчать і численні скарги водіїв «швидкої допомоги» та інших екстрених служб, які не мають можливості проїхати вулицями міста повз транспорт, щоб вчасно надати медичну допомогу хворому або виконати свої функціональні обов’язки».

У колоні із службовими автомобілями рухався пасажирський автобус, в якому знаходилися інспектори ДПС, які зупиняли водіїв, що не поступилися дорогою колоні та складали на них адміністративні протоколи. Маршрут операції «Маячок» проходив по вулиці Київській на об’їзну дорогу міста та назад до обласної ДАІ.

Нагадаємо, у пункті 3.2 Правил дорожнього руху зазначено, що в разі наближення транспортного засобу з увімкненим маячком або спеціальним звуковим сигналом драйвери інших транспортних засобів, котрі можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати дорогу і забезпечити вільний проїзд зазначеного автомобіля та тих, котрі його супроводжують. На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов’язані виконувати водії автомобілів, що рухаються у попутному напрямку. Штраф за дане порушення передбачає від 30 до 40 неоподаткованих мінімумів громадян (510-680 гривень).

За короткий проміжок часу було виявлено 18 порушників Правил дорожнього руху . На 16 водіїв були складені адміністративні протоколи, двох попереджено у зв’язку із тим, що один водій їхав на похорон до родичів, інший віз дружину з дитиною у лікарню.

Такі відпрацювання Державтоінспекція Вінниччини обіцяє проводити й надалі.


Переглядів: 3061
Поширень: 0