Новий хірургічній центр Вінницької обласної клінічної лікарні ім.Пирогова до 21-річниці Незалежності, яка святкуватиметься у серпні, не запрацює.

- Я колись оголосив, що ми його здамо в експлуатацію до Дня Незалежності цього року, - нагадав губернатор Вінницької області Микола Джига.

- Але тепер кажу, що не встигнемо. Не встигнемо здати його в такому вигляді, яким його хочуть бачити люди і лікарі. До Дня Незалежності здамо будівлю - оболонку, яка матиме гарний вигляд. Але ж всі 15 операційних та рентгенкабінети ще мають бути обладнані найсучаснішою технікою. З цим ми трохи затримаємось.

Тим не менш губернатор запевнив, що будівництво буде обов\'язково завершене.

- Цей об\'єкт ми здамо і він буде одним із кращих в центральній Україні,- сказав Микола Джига.

Нагадаємо, будівництво нового хірургічного центру лікарні ім.Пирогова розпочалось ще у 1992 році. Заклад розрахований на 240 стаціонарних місць. Передбачається створення умов функціонування медпідрозділів за новітніми технологіями, насамперед кардіологічної хірургії, рентген-судинної хірургії, єдиної малоінвазивної хірургії. Щорічно у відділеннях нового корпусу буде лікуватись майже 7000 хворих з усієї області. Загальна вартість будівництва оцінюється риблизно в 200 млн. грн.



Переглядів: 4143
Поширень: 0