Вперше перед Вінницькою міською радою проведено Бал медалістів. Нагадаємо, що минулорічне дійство проходило у стінах міського Палацу дітей та юнацтва.

11 травня з рук мера Вінниці Володимира Гройсмана кращі учні вінницьких шкіл отримали золоті і срібні медалі. Випускники востаннє станцювали шкільний танець, подякували батькам і сфотографувались на пам’ять із мером міста.

Загальна кількість випускників загальноосвітніх шкіл міста 2012 року сягає майже дві тисячі. З них 192 учні закінчили навчання із золотою медаллю і 49 – зі срібною. Якщо додати їх пари, то участь у Балу взяло близько 500 школярів.

Володимир Гройсман поділився, що проведення Балу на майдані Незалежності стане традиційним.

- Зробити Бал медалістів саме таким чином - це гарна ідея, - зазначив мер міста Володимир Гройсман. - Найголовніше те, що усе відбувається, - з дуже гарними емоціями. У мене лише позитивні враження від цьогорічного заходу. Для кожної молодої людини стати медалістом - це досить не просто. Для цього потрібно постійно над собою працювати. Молодь достатньо прогресивна, радісна, цілеспрямована. Я переконаний, що у нас не тільки є сьогодення, а завдяки таким молодим людям і - майбутнє. Судячи з того, які відгуки ми почули про Бал, це стане гарною традицією.

Бал медалістів

Щоб станцювати полонез у парах під відкритим небом медалістам знадобилось більше двох місяців, чотири загальних тренування. Одне з яких провели у вихідний день перед мерією. На ньому випускників тренували у керівників Вінницького зразкового ансамблю спортивно-бального танцю “Грація”

Медалісти школи №1 (гуманітарної гімназії) Катерина Пасічник і Артем Беденко зізнались, що їм цікаво було побачити медалістів інших шкіл.

- У мене лише найкращі враження. Приємно побачити усіх, хто трудився цілий рік, щоб здобути медаль, - говорить дівчина.

- Відчуття досить дивні, здається, ніби кінець початку, - говорить Артем. - Завершилось навчання у школі і таке враження, що не знаєш, що тебе чекає далі. Я досі не вирішив куди вступати. Досить нечітке майбутнє.

Бал медалістів проводиться у Вінниці вдруге. Минулого року із 500 випускників було 25 відмінників та відмінниць. Загалом у першому міському Балу медалістів взяло участь півсотні школярів. 



Переглядів: 6467
Поширень: 0