Виконком Вінницької міської ради доповнив перелік об’єктів програми «Муніципальне житло» третім, 140-квартирним житловим будинком, що зводиться у пров. Щорса на Старому місті, повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Галина Якубович.

За її словами, фінансування будівництва, яке планується розпочати вже у червні, здійснюватиметься через Фонд фінансування будівництва. Для здійснення фінансових операцій обрано банк, який запропонував найкращі умови для кредитування громадян – під 16% на строк до 30 років.

Згідно з розподілом квот на житловому об’єкті , 80 квартир планується побудувати в рамках програми «Муніципальне житло». Решту 60 квартир, а саме, 30 однокімнатних, 20 двокімнатних та 10 трикімнатних подадуть до Мінрегіонбуду на включення до переліку об’єктів під іпотечне житлове будівництво під обіцяні Президентом України 3% річних. Серед вимог до учасників цієї програми - перебування у квартирній черзі і змога оплатити 25% від вартості житла.

Нагадаємо, що за час дії програми «Муніципальне житло» у Вінниці вже побудовано 2 житлових будинки: 98-квартирний по вул. Келецькій, який введено в експлуатацію в жовтні 2010 року, і 144-квартирний на розі вул. Смирнова та 1-го провулку Українського, який буде введено в експлуатацію у липні 2012 року.



Переглядів: 4323
Поширень: 0