Обійти, а не викупати будинок по вулиці Барського шосе 1 вирішила вінницька міська влада.

Про це розповів 12 липня під час об’їзду міський голова Володимир Гройсман. За словами мера, через розширення вулиці Келецької та будівництва трамвайної лінія до Західного автовокзалу, міська рада хотіла викупити у мешканців 9 квартир у будинку, який, за проектом, опинявся посеред дороги. Але тепер плани змінились, замовник робіт - міська влада порахувала, що дешевше буде обійти будинок, аніж задовольнити всіх мешканців.

- Вимоги які надходили від мешканців будинку для нас є неприйнятними та непосильними, - розповів мер. - Були навіть такі варіанти: за одну квартиру хотіли отримати 5 квартир. В цьому році ми зустрічались з мешканцями. Ми говорили: "Будь-ласка не прописуйтесь. У вас квартира двокімнатна, вона має, умовно кажучи, 40 квадратних метрів, а по новим стандартам ви отримаєте 70 квадратних метрів. Але не може так бути щоб давали квартиру  окремо чоловіку, окремо дружині, бо вони розвелись, окремо доньці, окремо сину... Ми не не можемо собі це дозволити. Тому і робимо обхідний маршрут цього будинку.

Мер також розповів, що цього року планується виконати половину всіх запланованих робіт по реконструкції Келецької: об’єднати Келецьку і Барське шосе, прокласти трамвайні лінії. Наступного року проект планують завершити: побудувати трансформаторну підстанцію для трамваїв, з’єднати рейки з Хмельницьким шосе і влаштувати зупинки вздовж Барського шосе. Загальна вартість робіт - до 70 мільйонів гривень.

Як ми повідомляли раніше, на Келецькій вже тривають роботи по прокладенню 4-х полосної дороги і трамвайної колії до Західного автовокзалу



Переглядів: 7514
Поширень: 0