Народжуваність в місті протягом 2006-2008 років поступово зростає. Чисельність населення впродовж останніх років збільшується, і за останніх п’ять років приріст становить 10,5 %.

Досить чутливим показником стану медичного забезпечення та соціально-економічного рівня розвитку суспільства є дитяча смертність. Станом на початок року показник складає 8,52 % при аналогічному по Україні – 10,05 %. На базі міської лікарні «Центр матері та дитини» створено відділення інтенсивної терапії та виходжування недоношених та хворих новонароджених на 6 ліжок. Відділення укомплектовано сучасним медичним обладнанням на суму 1 500 тис. грн. Створення такого Центру у місті дозволили знизити смертність немовлят в поточному році до 7,16 % при обласному показнику - 10,45 %.

«На сьогодні дітям міста медична допомога надається на рівні світових стандартів», - розповідає начальник управління охорони здоров’я міської ради Тамара Васильчук. Протягом останніх двох років створений міський центр перинатальної допомоги, сертифіковано та присвоєно звання «Лікарня, доброзичлива до дитини» міському пологовому будинку № 2, набувають розвитку медико-соціальні послуги “Дружні до молоді” на базі МДП № 2.


Переглядів: 4485
Поширень: 0