Донедавна до списку міст, де не було проблем із гарячою водою влітку, входив ще й Львів. Але днями «Львівгаз» через борги припинив подачу газу в 15 котелень міста. Таким чином, за повідомленням прес-служби Львівської міськради, без горячої води залишилось 796 будинків.

- Львів за останні роки не мав проблем з постачанням гарячої воли влітку, - каже директор «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж. - І це наше спільне велике досягнення, адже в цілому по Україні лише кілька міст забепечують своїх споживачів гарячою водою цілодобовою – це Вінниця, Львів, Київ, Хмельницький, Запоріжжя та Харків.

За словами комунальників, в більшості міст гаряча вода подається за графіком – це Донецьк, Тернопіль, Чернигів, Полтава, Івано-Франківськ. А мешканці таких міст, як Одеса, Миколаїв, Херсон, Чернівці, Луганськ і більшості маленьких міст, влітку гарячої води зовсім не бачать.

Тим не менш, ризик залишитись без гарячої води для Вінниці теж цілком реальний. Одна з причин – заборгованість за тепло та гарячу воду. Левова частка цього боргу припадає не на підприємства, а на жителів міста – 32 млн. грн.

Про це ще у червні попереджав директор "Теплокомуненерго "Маяк" Олег Федоров.

Як ми повідомляли раніше, у Вінниці може подорожчати холодна вода


Переглядів: 3015
Поширень: 0