Особисту подяку висловив начальник ДАІ УМВС України у Вінницькій області Павло Солоненко законослухняним водіям. 13 листопада він нагороджував подяками і книгами тих водіїв, які не порушують правила дорожнього руху на дорозі. Така акція проходить у рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який проводиться у рамках Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху у світі в період 2011-2020 років, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН.

- Співробітники ДАІ вирішили вийти на дорогу з подяками, щоб ще ефективніше провести профілактичні дії, щодо недопущення ДТП, - говорить Павло Солоненко. - Окрім того розповіді, навчальні бесіди співробітники ДАІ активно проводять у навчальних закладах.

Цього дня водій і викладач іноземних мов Наталя Замкова, яка за кермом лише рік, від Павла Дмитровича отримала грамоту “законослухняного водія”, яку обіцяла вивісити у своєму кабінеті.

- Така акція — це чудова річ, - ділиться враженнями жінка. - Навчати треба не тільки водіїв, а й пішоходів. Повинно бути взаєморозуміння між водіями і пішоходами.

Спільно із єпархією УПЦ (МП) у ДАІ вирішили порушникам пояснювати, що може бути у разі неправильного поводження себе на дорозі з уст священника. У профілактичному автобусі свої настанови давав священник Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці Віталій Волоскевич.м

- За 13 років служіння я лише кілька разів чув каяття від людей про неправильне поводження чи порушення на дорогах, - говорить він. - Більшість водіїв навіть не вважає це гріхом. Але водій ризикую на тільки своїм життям, а життям інших людей. Ми нерідко думаємо, що з нами не може відбутись нещастя. Але для людей найчастіше аварія це як межа, де було життя до і після. Тих, кого мучає сумління, найчастіше не можуть вернутись до нормального життя. Бути за кермом — велика відповідальність. Моя мета — допомогти людям замислитись над цим.

До гарної справи долучаються й інші церковнослужителі: у храмах Вінниччини за розпорядженням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона цього тижня відбуватимуться поминальні літургії.

З 12 по 18 листопада під час проведення профілактичних заходів особлива увага буде звертатись на:

  • використання водіями ременів безпеки і дитячих утримуючих пристроїв;
  • беззаперечного дотримання Правил дорожнього руху пішоходами, особливо дітьми;
  • заборону водіям користуватися під час руху мобільними телефонами;
  • керування транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння;
  • порушень правил швидкісного режиму.



Переглядів: 11151
Поширень: 0