Триває щоденна робота по прибиранню міста від наслідків негоди. На сьогоднішній день з центральних вулиць та мостів вивезено більше 8 тис. м3 снігу. Після очистки проїжджої частини виявлено пошкодження асфальтного покриття на П’ятничанському мості, вул. Соборні та Маяковського, тому у цих місцях було проведено поточний ремонт холодним асфальтом.

На прибиранні прибудинкових територій багатоповерхової забудови задіяно 17 тракторів та 560 двірників. «У зв’язку з таненням снігу та великою кількістю води, техніці важче пересуватися дворовими територіями», - розповідає заступник директора департаменту житлового господарства Роман Фурман. - В першу чергу двірники очищають території перед під’їздами та підвалами, щоб не допустити підхід до них талої води». 5 автовишок та 120 людей щоденно очищають дахи житлових будинків від снігу та бурульок. 30 бригад ЖЕКів задіяно на очищенні зливової каналізації для того, щоб тала вода могла вільно стікати з дахів будівель.

Триває очистка і вулиць приватного сектору. 80 % основних вулиць, по яких рухаються сміттєвози, розгорнуто від снігу. Щоденно на вулицях з приватною забудовою працює 2 грейдера.

Протягом останніх трьох днів Інспекція по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста особливу увагу звертала на прибирання великими торговельними закладами прилеглих територій. Надано 114 приписів на виконання протиожеледних заходів. Складено 3 протоколи на злісних порушників Правил благоустрою міста. «Суб’єкти господарювання зобов’язані розчищати прилеглу до закладів територію, - каже заступник начальника Інспекції Віталій Мовчан.В основному розчистка стоянок та тротуарів робиться уночі, адже вдень територія заставлена автотранспортом». Міський голова дав доручення – посилити роботу з підприємцями. «Особливу увагу необхідно звернути на очистку тротуарів та територій біля закладів торгівлі, - каже міський голова Володимир Гройсман.Адже люди йдуть закуповуватися перед новорічними святами, тому необхідно забезпечити зручне пересування».

Продовжуються роботи і по очистці від снігу та льоду дахів закладів освіти, культури та охорони здоров’я. Міський голова ще на початку місяця звернув особливу увагу керівників департаментів, які курують ці галузі, тримати на контролі дану роботу. Однак, не всі керівники закладів виконали доручення і 27 грудня вранці, не витримавши навантаження снігу, обвалилася покрівля у дитячому садку №51. На засіданні штабу з надзвичайних ситуацій, яке відбулося 27 грудня в залі засідань міської ради, мер оголосив про винесення догани директору департаменту освіти Володимиру Буняку та заступнику директора, начальнику відділу дошкільної освіти та обліку дітей Людмилі Рихліцькій. «Не було передумов, щоб не попередити цю ситуацію, - каже Володимир Гройсман.А на старі будівлі необхідно звертати особливу увагу. Якщо не має можливості очистити дахи вручну – необхідно домовлятися з МНС та задіювати для роботи автовишки». Ремонтні роботи даху у садочку уже розпочато, але вони ніяким чином не впливають на відвідування його дітьми, оскільки внутрішні приміщення не постраждали. ​



Переглядів: 3227
Поширень: 0