Петарди, ракети, салюти без сертифікатів якості та дозвільних документів продавалися зазвичай на ринках та в людних місцях на вулицях, що заборонено законом. Заробляючи кошти на контрафактній продукції, торговці нелегальним товаром наражають людей на потенційну небезпеку.

Протягом новорічних свят працівники міліції притягли до адміністративної відповідальності за реалізацію піротехнічної продукції без дозвільних документів 33 особи.

Ігор КоваликЗа словами Ігоря Ковалика, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів згідно із статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Крім того, було складено 17 адміністративних протоколів за дрібне хуліганство, пов’язане із використанням піротехнічних засобів згідно зі ст.173 КУпАП, за що передбачено штрафні санкції до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п\'ятнадцяти діб.

Працівники міліції попереджають про те, що використання сумнівної піротехнічної продукції, придбаної у ринкових торговців може нести небезпеку для життя та здоров’я. Дорослі мають подбати про те, аби піротехнічні вироби не використовувались дітьми. Відсутність контролю з їх боку може призвести до тяжких наслідків. Як приклад, у цьому році внаслідок необережного поводження з петардами на балконі квартири 13-річний вінничанин отримав вогнепальне поранення та опіки пальців руки.

Як ми повідомляли раніше, у Могилів-Подільському міліція вилучила піротехніку на 7,5 тисяч грн



Переглядів: 3605
Поширень: 0