Так, в окремому полку зв’язку Повітряних Сил Збройних Сил України, де командиром підполковник Дмитро Задворнов, водії-військовослужбовці призову “Осінь-2012” здійснили 70-кілометровий марш колоною в рамках програми допідготовки водіїв автомобілів. У рамках маршу з військовослужбовцями відпрацьовувалися такі питання, як вихід машин з парку по тривозі у визначений район, огляд машин на зупинках, дії водія в колоні, усунення несправностей в ході маршу, дії при застосуванні противником зброї масового ураження, надання першої медичної допомоги при пораненнях, кровотечах, отруєннях та інших бойових ураженнях.

Солдати за кермом

– Хоч кожен із водіїв-новобранців має певний досвід за кермом, – говорить підполковник Дмитро Задворнов, – До війська потрапили уже з посвідченням водія, проте водіння в зимових умовах та правила руху в колоні мають свої особливості. Водночас, маршова підготовка має сформувати у молодих водіїв тверді практичні навички з водіння автомобілів в умовах, наближених до бойової обстановки, удосконалити здібності витримувати великі нервово-психічні навантаження, виховати у них любов до свого автомобіля та впевненість в його надійній роботі і високих експлуатаційних якостях.

маршева підготовка солдат

Варто зазначити, що командуванням частини протягом місяця заплановано ще два марші: один на 90 кілометрів і другий – на 250. Саме за підсумками цього іспиту водії- військовослужбовці отримають допуск до самостійної експлуатації автомобільної техніки.



Переглядів: 10302
Поширень: 0