Лише за перший місяць дії документу правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності понад шістсот громадян, більшість яких отримали попередження, інші закононеслухняні разом сплатили п\'ять з половиною тисяч гривень.

Порушення зафіксували також в закладах харчування, кафе та барах. А також у трьох вінницьких готелях, які оштрафують за відсутність спеціальних місць для куріння.

Відтак ті, хто не палить, кажуть громадські діячі, для порушників більша загроза, ніж сам закон. Бо ж якщо згідно документу, аби провести планову перевірку закладів, їх власників мають попереджати за 10 днів, то після заяви невдоволеного пасивного курця, інспектори навідуються сюрпризом. Втім навіть такі заходи кількість порушень не примножать, переконані в міському департаменті комунального господарства та благоустрою. Бо ж вони почали обмальовувати заборонену для курців територію.

Наносять в межах тротуарів, де зупиняється транспорт, відповідну розмітку. Вона й слугуватиме, так званим орієнтиром, де з цигаркою краще не стояти, а де вже дозволяється. Нині в місті така експериментальна зупинка лише одна, втім невдовзі зміни торкнуться кожної. А поки комунальники відділятимуть території, активісти радять вінничанам вчити закон, порушення якого підприємцям приноситиме збитки до 10 тисяч гривень, а самим курцям до більш ніш півтори сотні. Подробиці у відеосюжеті:

Довідка:

Як повідомляє Управління громадської безпеки у МВС України у Вінницькій області. В період з 16 грудня минулого року по 26 січня 2013 року співробітниками міськрайорганів області до адміністративної відповідальності за Ст. 175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених для цього місцях) було притягнуто 636 громадян. Попередження отримали - 366 осіб. Попередження отримали 636 порушників, штрафи на загальну суму 5500 грн – 89 порушників.

Нагадаємо, що з 16 грудня 2012 року уточнено норми фінансових санкцій до суб\'єктів господарювання закладів ресторанного господарства, які порушують Закон про заборону куріння.

Держспоживінспекція України штрафуватиме суб\'єкти господарювання, якщо на території їх приміщень відвідувачі будуть курити. Штрафи накладатимуться навіть за наявності попільничок на столах у приміщеннях - розмір санкцій від 1000 до 10000 гривень. За правопорушення з боку фізичних осіб працівниками правоохоронних органів складатиметься протокол і стягуватиметься штраф у розмірі 170 грн., якщо правопорушення здійснено повторно, сума штрафу складатиме 340 грн.

 



Переглядів: 4510
Поширень: 0