У місті тривають роботи по очистці від снігу. Протягом ночі та ранку 16 одиниць техніки прочистило основні магістралі, а де була можливість, попідчищали замерзлу снігову «кашу» попід бордюри. Вночі комунальники обробили дороги протиожеледними матеріалами та порозчищали «кармани» для автомобілів (по вулиці Свердлова, площі Гагаріна, біля перехрестя пр. Коцюбинського та вул. Островського та ін.). Основна увага дорожників на сьогоднішній день зосереджена на розчистці тротуарів, зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів. На їх прибирання сьогодні вийшло 104 працівники. З зупинок, підйомів та скверів вивозиться сніг. Три бригади чисельністю 15 чоловік, вручну та за допомогою техніки, щоденно обстежують зливову систему та очищають не менше 30 колодязів зливової каналізації. За даними міського департаменту комунального господарства, на сьогоднішній день практично всі колодязі у місцях найбільш можливих підтоплень очищено (а це майже 200 шт.), наразі очищаються допоміжні колодязі.

Вже четвертий день розчищається приватний сектор міста. Щоденно 3-4 одиниці спецтехніки проходить по вулицям та провулкам, аби забезпечити вільний рух автотранспорту та сміттєвозів. Станом на вчорашній вечір було очищено 232 вулиці, провулки ти проїзди з приватною забудовою. Однак є провулки та тупики, в які машини не можуть зайти через невелику ширину дороги. В таких місцях без допомоги самих мешканців не обійтися, адже їх можна прочистити тільки ручним способом. Сміття з приватного сектору вивозиться згідно графіку.

На прибирання дворів багатоповерхівок задіяно 23 трактори. Виходи до зупинок громадського транспорту, території біля під’їздів та контейнерних майданчиків практично всі очищені. Найскладніша ситуація наразі з тротуарами, які і розчищають вручну 560 двірників. Денні відлиги сприяють утворенню на карнизах будинків бурульок. Тому щоденно на їх оббивання виходить 6 автовишок. Однак вінничанам варто бути обачнішими та не ходити попід самі багатоповерхівки. ​



Переглядів: 3629
Поширень: 0