У столиці пасажири маршрутки, у якої відмовили гальма, з численними переломами опинились в лікарні. 3 квітня у Києві маршрутний автобус із 27 пасажирами прямував з Оболоні на Троєщину, як раптово врізався у відбійник на Московському мосту, — повідомляє ТСН.

Стовп вибив задні двері і пасажир, який стояв біля дверей, за словами свідка, випав на ходу. Про це свідчила і кров на зруйнованому металевому паркані.

Пізніше у Київському ДАІ розповіли, що у водія відмовили гальма і коли він це зрозумів, то намагався зупинити автобус об загорожу. На щастя, йому це вдалося, бо за кілька десятків метрів якраз знаходилася річка Дніпро. Двох пасажирів з чисельними переломами забрала швидка, водій не травмований, але поспілкуватися на камеру не зміг, бо у нього — шок.

Як ми повідомляли раніше  у Вінниці ще з минулої осені за ініціативою ТТУ на постійній основі було впроваджено щоквартальні комплексні перевірки всіх маршрутних таксі, які задіяні в єдиній системі пасажирських перевезень. Перевірки проводяться спільно працівниками ТТУ, профільного департаменту міської ради, ДАІ, інших служб та представниками самих перевізників.

Перша така перевірка відбулась у листопаді. Маршрутки перевірялись щодо їх готовності до роботи в зимовий період. За інформацією начальника ТТУ Миколи Форманюка, в лютому було проведено вже другу перевірку технічного стану та засобів безпеки мікроавтобусів (наявність аптечки, вогнегасника, запаски та ін.).

«З усією відповідальністю можу сказати, що за результатами проведеної перевірки всі маршрутні таксі, які працюють в єдиній мережі, відповідають вимогам щодо належного технічного стану. Тому безпеці вінничан нічого не загрожує», - каже Микола Форманюк.

Він також повідомив, що наступна перевірка вінницьких маршруток планується на кінець квітня, коли серед іншого мікроавтобуси будуть перевіряти і на предмет того, чи «перевзулись» вони на літню гуму.



Переглядів: 3747
Поширень: 0