У Вінниці розпочато монтаж ще трьох багатофункціональних комплексів, які включатимуть як дитячі ігрові, так і спортивні тренажерно-гімнастичні майданчики. А від мешканців багатоповерхової забудови поступило 10 заявок на встановлення маленьких дитмайданчиків по співфінансуванню.

Протягом поточного року на території міста заплановано встановлення шести мультикомплексів. Як ми повідомляли раніше один із таких спортивно-ігровий майданчиків буде розташовано на території Палацу дітей та юнацтва. З початку квітня  розпочато також будівництво ще  двох: біля школи № 11 та за адресою – Хмельницьке шосе, 51. Роботи планується завершити до кінця травня і тут матимуть можливість проводити своє дозвілля не тільки учні та вихованці закладів, а й всі діти, які проживають у цих мікрорайонах. Всі ці майданчики будуть обладнанні ще й окремими елементами, на яких зможуть займатись і діти з обмеженими можливостями. «Ми будемо збільшувати кількість ігрових та спортивних майданчиків й мультикомплексів і в подальшому, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Масовий спорт – це сьогодні є надзвичайно важливо, томи ми створюємо такі осередки за місцем проживання і по території міста. Зараз ми з губернатором ведемо роботу по прийняттю в комунальну власність СКА, і це дозволить відновити роботу ще одного спортивного комплексу у Вінниці».

На прибудинкових територіях багатоповерхових забудов також будуть влаштовуватись малі дитячі майданчики, однак першочергово вони з’являться біля тих будинків, мешканці яких виявили бажання співфінансувати їх встановлення. Зараз є вже 10 заявок на позачергове встановлення дитмайданчиків у дворах багатоповерхівок.

«Ми охоче залучаємо програму по співфінансуванню. В приватному секторі вона працює ефективно, а в багатоповерховій забудові у людей вже з’являється ініціатива. Я вважаю, що це нормально і, якщо люди беруть участь у встановленні майданчика, – вони будуть належно використовувати, утримувати та берегти його», - розповідає мер.  Якщо у мешканців є бажання встановити на прибудинковій території ігровий майданчик по співфінансуванню - необхідно звертатися в експлуатаційне підприємство, де нададуть інформаційну та технічну допомогу. Частка коштів мешканців має складати 50 %, ще 50 % вартості майданчика та робіт – будуть оплачені за кошти міського бюджету.

У цьому році заплановано провести і капітальний ремонт 10-ти спортивних майданчиків. Наразі вже виконуються роботи по вул. Квятека, 5 -17 та вул. Київська, 172. Чотири спортивні майданчики на прибудинкових територіях протягом квітня уже відремонтовано.

Для інформації:

Протягом шести останніх років за кошти міського бюджету встановлено 197 дитячих майданчиків на прибудинкових територіях та в мікрорайонах приватної забудови і 12 великих мультикомплексів, обладнано 3-и футбольних поля та одне поле для гри в міні-футбол зі штучним покриттям. Здійснено капітальний ремонт 28 спортивних майданчиків на прибудинкових територіях міста.​



Переглядів: 3359
Поширень: 0