Глобальний тиждень безпеки  має на меті насамперед привернути увагу суспільства до необхідності забезпечення безпеки руху пішоходів. В рамках його проведення, на Вінниччині, як і по всій країні будуть проведені заходи, спрямовані на захист цієї категорії учасників дорожнього руху.

Глобальний тиждень безпеки

Так, у цей період проводяться профілактичні акції під умовною назвою «Пішохід». Під час них інспектори ДАІ приділять більше уваги пішоходам – порушникам, а також проведуть бесіди з водіями, які не надають переваги в русі пішоходам.

У минулому році кожна третя аварія сталася за участі пішоходів, кожний третій загиблий на дорозі – це пішохід. За чотири місяці цього року на дорогах області з вини пішоходів сталося 16 аварії, в яких 4 людей загинули, а 12 травмовані. Загалом, вони стали учасниками 49 ДТП, під час яких 10 людей загинули, а 40 поранені.

Цих смертей та каліцтв на дорозі могло б бути набагато менше, якби громадяни дотримувалися елементарних правил власної безпеки і не порушували Правила дорожнього руху. Адже, основними причинами, при яких пішоходи стають жертвами доріг є перехід проїзної частини у невстановленому місці, неочікуваний вихід на дорогу, перехід на заборонений сигнал світлофора та перебування у нетверезому стані.

Глобальний тиждень безпеки

Тому ще раз нагадуємо: виходячи із дому ви стаєте рівноцінним учасником дорожнього руху – пішоходом і повинні дотримуватись прав та обов’язків пішоходів.

Не забувайте, що переходити проїзну частину потрібно лише по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

Правила категорично забороняють раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі і на пішохідний перехід.

Перед виходом на проїзну частину, перш за все, впевніться у відсутності небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху .

У темну пору доби, уникайте руху по неосвітлених ділянках дороги, а у разі необхідності рухатись по них одягайте одяг із світло відбивними елементами.

Глобальний тиждень безпеки

Пам’ятайте, що дотримання Правил дорожнього руху допоможе вам уникнути автопригод та інших неприємностей на дорозі!



Переглядів: 4029
Поширень: 0