Нагадаємо, злива 11 червня затопила більшу частину міста. Наслідки від учорашньої стихії комунальники ще ліквідовують, але на даний час електрику поновлено практично по всьому місту, громадський транспорт вийшов на лінії у повному обсязі і рухається відповідно графіку, а ЖЕКи та аварійно-диспетчерська служба, які працювали всю ніч, продовжують виїжджати на виклики вінничан. Сьогодні гідрометеоцентр знову попереджає про штормове попередження.

За даними синоптиків, вчора у Вінниці випало 35 міліметрів опадів. Це фактично півмісячна норма. Інтенсивність дощу була настільки сильною, що по проїжджих частинах вздовж бордюрів утворились цілі річки. Стихійне лихо найбільше відчули мешканці Центру, Замостя та ближнього Старого міста. Злив з такою інтенсивністю за останнє десятиріччя синоптики не фіксували. Стихія спричинила велику кількість поривів дротів, через відсутність напруги контактної мережі по вулиці Київській стали тролейбуси, в інших же районах рух громадського транспорту продовжувався, але дощова вода перешкоджала руху, тому транспорт відставав від графіку. Щоб ліквідувати наслідки негоди, працівники Аварійно-диспетчерської служби, Вінницьких міських електромереж та ЖЕКів працювали практично цілу ніч.

На «Цілодобову варту» протягом періоду з 18 години 11 червня до 6 години ранку 12 червня намагалися додзвонитися більше 1200 вінничан, з яких майже 700 дзвінків оператори встигли опрацювати і занести інформацію в базу даних заявок. У звичайні ж дні за той же період доби дзвонить біля 120 городян. Утім, за словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Олега Парфілова, дуже багато викликів були хибними. Через величезну масу води під час зливи, особливо у приватному секторі, люди думали, що починається підтоплення, тому терміново викликали аварійників. Коли ж аварійна служба за півгодини приїжджала на виклик – мешканці вже спали, а вода повністю зійшла. Найбільше від підтоплень постраждав приватний сектор, хоча на самих вулицях вода зійшла досить швидко. Комунальники цілу ніч прочищали решітки колодязів зливової каналізації та річища малих річок, адже разом з величезною масою води туди пішло сміття та болото. Зараз підтоплення носять локальний характер, аварійники відкачують воду з дворів підтоплених садиб, які знаходяться у низовинах. Вода потрапила і у підвали деяких багатоповерхівок, але їх кількість незначна. До того ж у деяких висотках попротікали дахи. Слюсарі ЖЕКів продовжують прочищати зливові системи, аби вода вільно сходила з дахів, а аварійна служба – відкачує воду з підвалів.

Негода та шквальний вітер порвали електродроти. Вчора увечері без світла залишилося кілька мікрорайонів міста. Найбільше постраждало Старе місто та село Пирогово. Але завдяки роботі працівників КП «Вінницькі електричні мережі» до ранку світло практично по всьому місту вже поновлено. Зараз є тільки поодинокі виклики на відсутність електроенергії.

За словами керівника ТТУ Миколи Форманюка, громадський транспорт сьогодні вийшов у повному обсязі, інтервал руху дотримується.

Комунальники продовжують працювати та готуються до можливих сьогоднішніх дощів, адже синоптики прогнозують після обіду знову сильні грози та шквальні вітри. ​

А так виглядає Вінниця сьогодні в обід​

так виглядає Вінниця 12 червня

так виглядає Вінниця 12 червня

так виглядає Вінниця 12 червня

так виглядає Вінниця 12 червня



Переглядів: 7185
Поширень: 0